Vintage style. Ce înseamnă vintage?

În ultima vreme, poate fără să ne dăm seama prea tare, se pune foarte mare accent pe stilul  vintage. Până chiar şi eu am realizat la un moment dat că am o tendință foarte aparte spre acest stil.

Ce înseamnă vintage?

Termenul de “vintage” a fost folosit pentru prima dată pentru a eticheta un vin foarte bun şi foarte vechi. Treptat sensul a fost extins pentru a include toate elementele considerate valoroase şi produse în urmă cu cel puțin douăzeci de ani.
Aş putea spune că în  România sau Republica Moldova, acest stil este încă neapreciat, în timp ce alte ţări europene mai bine dezvoltate, cum ar fi Italia sau Franţei, acest stil este foarte dezvoltat şi la mare folosință.
Deci, vintage sunt toate acele lucruri de bună calitate şi care ne poartă înapoi în timp. Sincer, abia în Italia am descoperit adevărata valoare a acestui aspect. Dacă noi suntem obişnuiţi ca un lucru vechi să îl aruncăm din casă la gunoi, ar trebui să ştiţi că majoritatea italienilor îşi au amenajate casele cu mobilier vechi de epoca sau vintage. La fel şi stilul vestimentar oscilează între combinaţii de vintage şi fashion. Iar anumite haine sau obiecte cu cât sunt mai vechi cu atât sunt mai scumpe.
Din păcate, în părțile noastre, vintage este asociat cu second hand, adică cu hainele la mâna a doua. Ce este foarte greşit. Nu este exclus ca printre hainele de mâna a doua să se afle şi câte o piesă vintage.
Dacă aţi observat moda se roteşte, în ultima perioadă tot mai mulţi stiliști sau designeri renumiţi au inclus în noile lor colecţii un aer vintage. Astfel ne-am trezit cu multe haine sau pantofi din magazine ce ne amintesc de trecut, de perioada anilor ’90.
Dacă doriţi să adoptaţi haine sută la sută de epocă sau vintage, cel mai simplu e să răscoliţi prin garderoba mamei sau a bunicei, puteţi avea surprize foarte plăcute.

Până şi eu la o atenţie mult mai mare am observat în pozele mamei că multe haine de-ale ei s-ar fi potrivit perfect cu moda de acum, dar din păcate mama nu le-a mai păstrat, cum spuneam mai sus, noi moldovenii am fost învăţaţi sau obişnuiţi să scăpăm de ce este vechi.
Accesoriile sunt foarte importante în stilul vintage: o eşarfă, o pălărie, mănuşi, bijuterii, o curea sau o poşetă ce te pot întoarce în trecut.

De ce am ales în acestă postare să vă vorbesc despre  stilul vintage?

După cum vă spuneam eu ador stilul vintage, iar de multe ori fac combinaţii care să mă trimită înapoi în timp: de la rochii până la pantofi sau accesorii, pentru mine o haină trebuie să îmi spună ceva, să mă fascineze şi, în acelaşi timp, să îmi ofere confort. Nu are importanţă că e veche sau nouă.
Mai jos puteţi observa o combinație a stilului vintage accentuat de pălărie, dar şi de pardesiul negru cu blăniţă la guler care au contribuit la realizarea acestor fotografii inedite.

Hits: 66

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*
*