Ponte Ceresio

Ponte Ceresio este un oraș mic din provincia Varese, Lombardia, nordul Italiei. Porto Ceresio este situat de-a lungul Lacului Maggiore, numit și lacul Ceresio, pe aici se merge pentru a ajunge în Elveția.

Ponte Ceresio are o istorie și o cultură bogată. Orașul se mândrește, de asemenea, cu o serie de biserici care merită vizitate în timp ce sunteți acolo – unele datând din secolul al XIII-lea.

Populația numără aproximativ 2.240 de oameni, dar nu este greu să te trezești înconjurat de natură în acest oraș pitoresc.

Orășelul este magnific cu o priveliște către munții ce se oglindesc în apele cristaline ale  lacului, cu casele colorate așezate de-a lungul apei.  Lacul Ceresio (sau numit și Lacul Lugano) este unul din cele mai frumoase lacuri pre-alpine, cu un farmec subtil. El se unește cu toate celelalte lacuri italiene și elvețiene din zona. Odată cunoscut, acest loc se ascunde pentru totdeauna în inima și sufletul tău. Nu ratați să îl  vizitați dacă ajungeți prin această zona.

Diferite moduri de a-ți petrece ziua în Ponte Ceresio

Ponte Ceresio este un oraș mic care oferă multe activități diferite pentru turiști. Este situat la poalele Monte Rosa, înconjurat de vârfuri magnifice.

Dacă sunteți în căutarea naturii, ar trebui să profitați de frumoasele trasee de drumeții. Obține adrenalină cu niște sporturi extreme, cum ar fi ciclismul montan sau schiul de turism, sau pur și simplu relaxează-te pe malul lacului privind apusul.

Nimic nu poate fi mai frumos decât un apus de soare admirat în Porto Ceresio din provincia Varese.

Pentru cei care sunt în căutarea culturii, există și multe lucruri de făcut aici. Vizitați atracții importante precum Villa Casati Stampa și Villa Cisterna, explorați istoria din spatele lor sau urmăriți o operă la Teatro Sociale Pontecresio.

Fotografiile au fost realizate în ianuarie 2013.

 Urmareste-ma pe Instagram si Facebook