Îți cauți dragostea? Încearcă așa…

În ziua de azi vedem în jurul nostru tot mai multe cupluri fragile: cupluri care se unesc, cupluri care se despart, cupluri care se împacă din nou și cupluri care rămân blocate parcă într-un cerc, care se roteşte cu bune şi rele. Ultimele sondaje arată că, în ultimii ani, procentul de „volatilitate” în cazul relaţiilor, a crescut semnificativ. Este tot mai uşor să schimbăm partenerii, indiferent că suntem căsătoriţi sau nu.

Motivele acestui fenomen sunt: fie că sunt caractere diferite, fie că se doreşte mai multă libertate. Acum, un motiv în plus ar fi şi reţelele sociale, care cresc posibilitatea de a cunoaşte pe altcineva, dar în acelaşi timp crează o confuziune şi îngreunează gestiunea propriilor stimului.

Potrivit psihologilor, pentru a avea o relaţie de succes, ar trebui mai întâi să înţelegem că propriile noastre nevoi şi dorinţe sunt induse din exterior (ex: educaţia) şi interior (nevroză şi traumele personale). Doar aşa putem construi o relaţie frumoasă, departe de o serie de elemente care nu au nimic în comun cu dragostea. 

Când suntem în căutarea unui partener, trebuie să fim pozitivi şi să ne cunoaştem mai întâi pe noi înşine, altfel riscăm să cădem mereu în aceleaşi tipare şi aceleaşi finaluri nefericite, în timp ce ne dorim o relaţie altfel de precedentele.  

Adevărat, partenerii pot fi schimbaţi mai des. Dar ce folos, dacă mulţi fără să îşi dea seama, aleg mereu aceiaşi oameni din punct de vedere temperamental, pentru că, noi, oamenii avem mereu tendinţa de a alege persoanele din viaţa noastră în funcţie de interesele comune, persoane cu care putem să stabilim o relaţie psihologică, iar acest fapt duce, în general, la aceleaşi situaţii prin care am mai trecut sau avem acelaşi rezultat.

Iată câteva sfaturi de care trebuie să ții cont când cauți dragostea adevărată

 

 

12065954_903203326440938_4058257430371115964_n

Urmareste-ma pe Instagram si Facebook

1. Iubirii nu-i trebuie un motiv

Primul pas pentru o nouă relaţie este să te lați duşă de val, să nu mai analizezi situaţiile, să nu mai faci calcule, ci doar să trăiești ce simțiți. Apoi! Nu ar trebui să existe vreun motiv pentru a vă dori să fiți împreună, adevăratul motiv ar trebui să fie învăluit în mister. Doar misterul, inexplicabilul, senzaţia că acea persoană (relaţie) este cea mai importantă pentru tine sunt semne sigure că ești pe drumul unei relații de durată. Când iubeşti cu adevărat, şi eşti fericită, nu simți nevoia să dai explicaţii nimănui de ce stai împreună cu acea persoană, şi chiar dacă ai vrea nu ai reuşi să îţi motivezi alegerea.

2. În dragoste este nevoie de discreţie

Când cunoști o persoană nouă şi ești la începutul relaţiei, nu este cazul să te lăuzi rudelor, prietenilor şi nici nu este nevoie să le ceri aprobarea. Riscul ţi-l asumi singură. Riscul vi-l asumaţi în doi. La fel şi eşecul. Faci cum simţi, altfel rişti ca ceilalţi să îţi „polueze” sentimentele, comportamentul, opiniile, aşteptările. Discreţie trebuie să existe şi în momentele de criză în cuplu, nu trebuie să ieşi din emisfera de intimitate şi să spui la toţi problemele tale.

Cum să cucerești un bărbat la prima întâlnire

3. Fii imprevizibilă

Dacă de la începutul relației ați ales misterul, atunci ce vă uneşte este ceva foarţe preţios, însă, se întâmplă că apar copiii, rutina şi totul poate să eşueze. Este un risc destul de mare. Nu trebuie să uitaţi să găsiţi timp pentru voi doi, să ieşiţi în oraş, să vă acordaţi mai multă atenţie la fel ca la începutul relaţiei. Tu, ca femeie, trebuie să fii puţin mai imprevizibiă, să inventezi lucruri noi care să împrospeteze relația.

4. Nu te sacrifica

Dacă te afli într-o relaţie, în care partenerul tău, te face mai mult să suferi cu comportamentul său, atunci nici să nu te aştepţi să dureze prea mult. Mai bine ar fi să îl părăseşti şi să dispari din viaţa lui. Pentru că într-o relaţie de iubire adevărată nu ar trebui să existe sacrificiu din partea niciunuia. Iar sacrificiul nu va schimba deloc situaţia sau caracterul lui, mai mult se va crea o situaţie în care tu vei fi „victima” şi el „făptaşul”, în care ambii veți obţine ceva psihologic, însă preţul pe care va trebui să-l plătești va fi foarte scump- sănătatea ta.

5. Ai grijă ce îți dorești

Din punct de vedere psihologic, se spune, că fiecare din noi, conştient sau inconştient, proiectăm în minte o serie de factori care descriu cum ar trebui să arate sau să se comporte partenerul nostru de viaţă. De cele mai multe ori aceşti factori sunt influenţaţi de anumite personaje pe care noi le admiram foarte mult: părinţi, idoli, personaje din poveşti şi basme.

Aşa că nu e de mirare când căutam într-un bărbat trăsăturile tatălui sau a unor personaje/actori din filmele noastre preferate. Însă, toate acestea ne pot afecta foarte mult,  pentru că uneori ajungem să căutăm în partenerul nostru real, ceva ce el nu poate fi sau nu ne poate oferi.

6. Nu asculta ce îți spune mintea

Încearcă să nu îţi creezi în minte „un partener ideal”, cu anumite cerinţe, căci rişti să nu fii atras de persoană în sine, ci de imaginea sa, adica doar de fizicul său, iar farmecul se va spulbera imediat ce vei ajunge să-l cunoşti mai bine.

7. Pune atracția fizică pe primul loc

Atracţia fizică dintre două persoană care vor să înceapă o relaţie este foarte importantă. Aşa că fiţi atente, încă de la început, cât de mulţi fluturaşi sunt între voi.

În ziua de azi, multe cupluri aleg să stea împreună din diverse motive şi pun atracţia fizică pe ultimul loc, considerând că dragostea şi pasiunea vor veni treptat. Dar fac cea mai mare greşeală. Nu veți face decât să vă autocondamnați la nefericire. Şi să aşteptaţi ceva ce n-o să vină niciodată, dacă nu a fost de la început.