Luino- Ponte Tresa

Italia este mereu surprinzătoare, nu trebuie sa mergi prea departe de casă pentru a  descoperi locuri inedite cu peisaje feerice.

La circa 80 de km de Milano se află Provincia Varese unde se găsesc căteva localități muntoase superbe ce se întind de-a lungul Lacului Maggiore. O combinație perfectă pentru zilele de vacanță, indiferent de anotimp.

În aceste părți am ajuns pe la începutul anului 2013. Era ianuarie și afară tocmai se ajezaseră câteva straturi de zăpadă. Această zonă era numai potrivită pentru o mini-călătorie și pentru o gură de aer sănatos.

Luino este un oraș din provincia Varese, Lombardia, situat pe malul Lacului Maggiore. Este unul din principalele orașe din acea regiune,  ademenește turiștii cu panorame de excepție. Chiar dacă este un orașel mic, este foarte elegant și curat. Pe aici este punctul de trecere in Elvetia.

Ajunși la Luino,  în primul rând,  puteți face o plimbare pe malul lacului, de-a lungul căruia sunt arbori exotici și clădirile cu o architectură armonică ce duc până în vechiul port. În timpul plimbării puteți admira: Biserica della Madona del Carmine din secolul XV, Palatul Verbania, Muzeul Civic de Arheologie și Paleontologie.

Ponte Tresa este o altă localitate din Provincia Varese, situată pe malul lacului Ceresio, numit și lacul Lugano. Ponte Tresa este o localitate de munte, micuță  și ce se învecinează cu localitatea Ponte Tresa din Elveția pe care le separă un lac ce se numește Tresa. Cele doua comuni se unesc printr-un port ce este și punctul vamal Italia-Elveția.

Hits: 3

Comments

comments