Monaco – Monte Carlo

Era început de decembrie 2012 când am fost la Monaco. De la Milano sunt circa patru ore de autostradă.

Era prima mea călătorie de când mă mutasem în Italia. Și mai plăcut era că nu știam unde merg. Era o surpriză din partea unui om foarte drag. Abia când ne-am apropiat și se vedeau din ce în ce mai multe indicatoare scrise în franceza aveam să îmi dau seama cam unde mergem. Și nu a durat mult, căci imediat o mare de frumusețe mi s-a deschis în fata ochilor.

10 imagini superbe de pe Insula Elba

Drumul până la Monaco este spectaculos, șerpuind lin în jurul crestelor semețe, oferind o impresionantă panoramă asupra marii de turcoaz, care sclipește smecheră la fiecare curbă. 

Monaco, cu capitala la Monte Carlo, este atracția zonei. Deși are doar doi km pătrați, micul oraș atrage anual milioane de turiști. E un loc scump, însă merită măcar o dată în viață să îl vizitezi.

Lacul Como/Lago di Como

După ce am făcut un popas și am admirat coastele Mării Mediteraniei de la cea mai mare înălțime, am continut să coboram pe drumul șerpuit care ne ducea direct în cel mai luxos oraș al lumii, Monte Carlo.

În Monte Carlo sunt multe de văzut și multe lucruri îți atrag atenția: cazino-ul, care este unul din cel mai cunoscut din lume. Ani la rând,  el a constituit principala sursă de venit al Principatului Monaco.

Alte surse de atracție sunt: plajele, Palatul Regal din Monaco-Ville și piața din fața sa, expoziția de mașini a regelui Albert I, porturile pline de yahturi sau, pur și simplu, mașinile de fițe din parcări. 

Monte Carlo este un oraș curat, aranjat, în care lumea este liniștită și plină de viață. Tot aici e tot posibilul să întâlnești pe stradă și  celebrități.

Pentru că apusul ne-a prins încă acolo, plecarea din Monte Carlo a fost un adevarat spectacol de lumini ce te cuceresc instant. Monte Carlo cred ca rămâne visul celor care au reușit sa-l vadă măcar și pentru o zi.

Pozele au fost realizate cu un Iphone.

                                                                       Urmareste-ma pe Instagram si Facebook

 

Comments

comments