Elveția

În Elveția am mers de mai multe ori. Prima dată la Lugano în 2013, apoi  am traversat Monte Bianco și am mers la Mountreux și Lausanne în primavara anului 2014. Pentru ca deplasările erau în interes de serviciu, nu am reuțit să fotografiez tot ce mi-aș fi dorit. Imaginele de mai jos sunt realizate cu telefonul mobil, un Samsung 2 și cu IPAD-ul.

Dar pot spune că Elveția mi-a  lăsat niște impresii puternice. Dacă ar fi să descriu Elveția în două  cuvinte, as spune doar: ordine și liniște. Da, Elvetia, cred că rămâne singurul stat liniștit și ordonat, în care regulile sunt respectate și în care criza economică nu a ajuns.

Această țară m-a cucerit cu munții ei desprinși parcă din desenele animate cu Heidi, cu campiile verzi și orașele istorice.

Cel mai mult mi-a plăcut la Montreux, un oraș situat deasupra lacului Geneva. Spun deasupra, deoarece orașul este construit în trepte ce parcă coboară în marele lac Geneva. De la blocurile clădirilor din Montreux priveliștea este încântătoare: pe de-o parte este lacul și de cealaltă parte, muntele.

Atmosfera în oraș este una elegantă, as putea spune chiar de lux. Și Lausanne este un oraș cochet, plasat la poalele Alpilor, dar și pe malul lacului Geneva. 

Hits: 1

Comments

comments