Elveția- un Paradis pe Pamant

Elveția este renumită pentru frumusețea sa naturală, cultura sa diversă și standardul înalt de viață pe care îl oferă. Acest mic stat alpin, situat în centrul Europei, atrage turiști din întreaga lume datorită frumuseții sale alpine, a lacurilor curate și a orașelor istorice.

Elveția este un loc unic prin faptul că oferă o priveliște spectaculoasă asupra Alpilor, lacurilor, văilor și orașelor. Peisajul montan al Elveției este unul dintre cele mai spectaculoase din lume și atrage turiști din întreaga lume. Munții și lacurile sunt locurile perfecte pentru activități precum drumețiile, schiul și înotul.

Monaco – Monte Carlo

În Elveția am mers de mai multe ori. Prima dată la Lugano în 2013, apoi  am traversat Monte Bianco și am mers la Mountreux și Lausanne în primavara anului 2014. Pentru ca deplasările erau în interes de serviciu, nu am reuțit să fotografiez tot ce mi-aș fi dorit. Imaginele de mai jos sunt realizate cu telefonul mobil, un Samsung 2 și cu IPAD-ul.

Dar pot spune că Elveția mi-a  lăsat niște impresii puternice. Dacă ar fi să descriu Elveția în două  cuvinte, as spune doar: ordine și liniște. Da, Elvetia, cred că rămâne singurul stat liniștit și ordonat, în care regulile sunt respectate și în care criza economică nu a ajuns.

Această țară m-a cucerit cu munții ei desprinși parcă din desenele animate cu Heidi, cu campiile verzi și orașele istorice.

Cel mai mult mi-a plăcut la Montreux, un oraș situat deasupra lacului Geneva. Spun deasupra, deoarece orașul este construit în trepte ce parcă coboară în marele lac Geneva. De la blocurile clădirilor din Montreux priveliștea este încântătoare: pe de-o parte este lacul și de cealaltă parte, muntele.

Atmosfera în oraș este una elegantă, as putea spune chiar de lux. Și Lausanne este un oraș cochet, plasat la poalele Alpilor, dar și pe malul lacului Geneva. 

 Urmareste-ma pe Instagram si Facebook