Lugano -Elveția

Martie, 2013. Era o zi  superbă la Vigevano când o prietenă m-a sunat și mi-a propus să o însoțesc într-o călătorie de-o zi cu destinația Lugano.

Ajunse la Lugano dezamăgirea ne-a fost vremea de afara. La Lugano era înnorat și chiar a tras o gură de ploaie. Dar, chiar și asa acea zi a fost minunată.

Pe scurt. Lugano este un orășel  din sud-estul Elveției, chiar la granița cu Italia. Orașul este   situat pe malul lacului ce poarta același nume, numit si lacul Ceresio, datorita mulțimii de cireși de pe malurile sale și are un un caracter predominant lombard. Majoritatea locuitorilor vorbesc italiana.

Printre edificiile notabile se numără catedrala romanică a Sfântului Laurențiu (San Lorenzo) din a doua jumătate a secolului XI și biserica Sfanta Maria a Îngerilor (Santa Maria degli Angioli) cu faimoasa fresca a Patimilor lui Cristos a lui Bernardino Luini.

Clădirile în stil lombard, muzeele, climatul însorit, munții și lacul din apropiere, demonstrează că Lugano combină avantajele unui oraș cosmopolit cu trăsăturile unui oraș mic, de provincie.

 

Hits: 4

Comments

comments