Veneția văzută de la înălțime

Am citit undeva că Veneţia văzută din avion arată ca o pasăre phoenix. Ei bine, nu am apucat să o văd chiar de la aşa mare înălţime ca să confirm acesta comparaţie, dar, aş putea spune că de le cei 97 de metri înălţime ai Clopotniţei San Marco, priveliştea este impresionantă. Când te uiţi de jos în sus la acest turn, parcă abia de îi mai zăreşti vârful şi parcă nu ai avea curajul să urci până acolo sus. Însă, odată ce ai te-ai decis şi făcut acest pas, nu mai e loc de regrete (doar să nu suferi de rău la înălţime).

Clopotnita San Marco din Venetia, punctul panoramic

10 oraşe romantice unde să mergi în vacanță cu iubitul

Veneţia de la înălţime e un spectacol delirant ce te ademeneşte că pe un drog şi parcă ai vrea să rămâi acolo sus o veşnicie, căci tot nu te-ai plictisi de admirat tablouri reale puse mişcare.

Scurt istoric. Clopotniţa San Marco (sau mai este numit şi Turnul San Marco) aş putea spune că a fost construită prima dată în secolul al IX-lea şi are 97 metri înălţime. Practic este cea mai înaltă structură din Veneţia şi oferă vizitatorilor privelişti care îţi tăie răsuflarea asupra cupolei Bazilicii San Marco, lagunei, insulelor vecine şi acoperişurilor roşii sau domurilor bisericilor din Veneţia. Când cerul este senin, puteţi vedea chiar şi vârfurile înzăpezite ale munţilor Dolomiţi dar, suficient de straniu, nici un canal nu poate fi văzut de aici.

Turnul s-a prăbuşit în mod neaşteptat în anul 1902 şi a fost reconstruit exact ca mai înainte, şi chiar s-a reuşit salvarea unuia dintre cele cinci clopote istorice, care încă mai funcţionează astăzi.

În vârful turnului se poate ajunge cu ascensorul, costul biletului pentru adulţi fiind de 8 euro/persoană.

Venetia, o destinație turistică populară

Venetia este o destinație turistică populară, atrăgând milioane de vizitatori în fiecare an. Orașul oferă turiștilor o experiență autentică, cu străzi înguste, poduri și canale, precum și o gamă largă de restaurante și cafenele. De asemenea, turiștii pot explora piața principală a orașului, Piazza San Marco, și Basilica San Marco, o biserică impresionantă din secolul al IX-lea.

Urmareste-ma pe Instagram si Facebook