logo
Millavintage apare din dorința de a împărtăși cu voi gândurile și pasiunile legate de fotografie, călătorie, modă, trenduri, mâncare, sănatate și copii. Ca să ma cunoșteți mai bine vă invit să mă urmăriți aici. Bine ați venit în lumea mea!
Liudmila Carta
Portofoliu    Despre mine

Fashion, Lifestyle & Travel Milan – Italy

Grădina lui Napoleon

Millavintage  Trips   Grădina lui Napoleon

Grădina lui Napoleon

În partea din spatele Vilei Mulini se afla o grădină imensă cu vederea spre mare. Grădina plină de verdeaţă în contrast cu albastrul mării şi al cerului, pare un adevărat rai, prin care se plimba Napoleon în 1814.

Am citit undeva că marele imperator a iubit foarte mult grădinăritul, iar această grădină a prins viaţă datorită implicării lui. Până să vină Napoleon la Portoferraio, în spatele vilei Mulini se aflau mai multe grădini italiene, pe care ulterior Napoleon le-a împreunat şi astfel, a creat o singură gradina imensă. El s-a dedica personal plantând diverşi arbori şi flori.

În prezent grădină care a fost atât de preţioasă pentru Napoleon suferă foarte mult. La momentul vizitei mele am observat că aceasta este mai mult un spaţiu gol, lipsit de orice valoare: cu puţine plante şi multe buruiene. Nu ştiu dacă este aşa tot timpul sau am prins eu perioada nepotrivită a anului.

În ciuda acestor aspecte, gradina Vilei Mulini cu trăsături pariziene, reuşeşte totuşi să te încarce cu greutate ei istorică. Este un spaţiu cu o vedere extraordinară spre mare, un refugiu romantic pentru cei îndrăgostiţi sau pentru cei ce îşi doresc un moment de singurătate sub briza mării.

Trips Grădina lui NapoleonTrips Grădina lui NapoleonTrips Grădina lui NapoleonTrips Grădina lui NapoleonTrips Grădina lui NapoleonTrips Grădina lui NapoleonTrips Grădina lui NapoleonTrips Grădina lui NapoleonTrips Grădina lui NapoleonTrips Grădina lui NapoleonTrips Grădina lui NapoleonTrips Grădina lui NapoleonTrips Grădina lui NapoleonTrips Grădina lui NapoleonTrips Grădina lui NapoleonTrips Grădina lui NapoleonTrips Grădina lui NapoleonTrips Grădina lui NapoleonTrips Grădina lui NapoleonTrips Grădina lui NapoleonTrips Grădina lui NapoleonTrips Grădina lui Napoleon

Comments

comments

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.