București- Parisul din Estul Europei

 

România mereu a fost a doua mea casă. Prietenii şi oameni cu sufletul mare, ce i-am cunoscut în anii de studenţie, m-au făcut să mă simt aşa. Mereu mă întorc cu drag în România ca să-mi revăd prietenii, să revăd locurile ce m-au fermecat.
Pentru că o mare parte din prieteni s-au mutat în Bucureşti, după terminarea facultăţii, în timp ce eu am zburat spre Milano, astfel de fiecare dată când merg la origini, în Republica Moldova, aleg traseul prin Bucureşti, unde fac un popas de 2-3 zile.

Întotdeauna m-a fascinat Bucureştiul. Acest oraş pare să aibă mai multe fete, dar o să mă opresc la două: cea de zi şi cea de noapte. Ziua pare un oraş prin care au trecut batalioanele războiului, iar noaptea totul se transformă într-un oraş diferit, aceeaşi oameni par diferiţi, mai moderni şi mai eleganţi.

Atmosfera Bucureștiului

Bucureşti- Capitala României- este una oraş plin de viaţă şi cu multă mişcare, cu o arhitectură impresionantă inspirată din diferite perioade istorice: de la cea socialistă la cea neogotica, cu străduţe antice şi parcuri imense pline de verdeaţă şi doar în Bucureşti poţi să vezi lux, lângă mocirlă, adică pe aceeaşi stradă se găseşte luxul unei vile lipită de o baracă de ţigani.

Bucureştiul, numit şi Parisul din Est, în prezent este foarte diferit de stereotipurile din trecut şi reuşeşte să impresioneze turiştii şi vizitatorii.

Totodată, în prezent, Bucureştiul pare să fie cel mai ieftin oraş din întreaga europă, datorită acestui aspect mulţi europeni aleg să îşi petreacă anumite weekenduri în capitala românească, şi nu numai, ci, în general, în România.
Ce se poate vizita şi vedea în Bucureşti
De fiecare dată când ajung în Bucureşti trebuie să fac un turn al oraşului cu maşina, mai ales noaptea.

10 oraşe romantice unde să mergi în vacanță cu iubitul

Bucureştiul sub lumina felinarelor este o adevărată bijuterie de aur cu diamate. Clădirile impunătoare şi bulevardele imense, te transpun într-o lume magică.

Arhitectura Bucureștiului

O clădire ce emană o boare de mister şi fascinaţie este  Palatul Parlamentului sau cum mai este cunoscut sub numele de Casa Poporului. Această clădire, construită de dictatorul Nicolae Ceauşescu, domină Bucureştiul de astăzi și se impune cu mândrie în faţa străinilor. Este a doua cea mai mare clădire după Pentagon de la Washington, având peste 340 de mii de metri pătraţi, sub temeliile căreia dăinuiesc cartiere şi multe alte edificii importante demolate pentru a fi creat spaţiu ce avea să-l ocupe Casa Poporului.
De la arhitectura socialistă la cea neogotica, centrul istoric al oraşului Bucureşti, numit Centurul Vechi. Aici se găsesc mai multe edificii valoroase: Biserica Centrului Vechi, Carul cu Bere, Mănăstirea Stavropoleos, construită în 1724, azi este o bijuterie în care se păstrează texte religioase antice și obiecte recuperate de la bisericile demolate în perioada regimului.

Artă, istorie şi cultură, toate dăinuiesc în Auditoriul Ateneului Roman, o sală de concerte, construită în stil neoclasic, care găzduieşte spectacolele lui George Enescu.

ZBORURI LOW COST DIN ITALIA SPRE EUROPA

În Bucureşti e imposibil să te plictiseşti, iar în momentele în care sufletul îţi cere puţină linişte, parcurile oraşului sunt construite în aşa fel încât să mulţumească toţi locuitorii.

Cele mai importante Parcuri sunt: Cişmigiu, din centrul oraşului, Parcul Herăstrău, cel mai mare parc din oraş şi se afla în partea de nord a oraşului. Aici puteţi găsi liniştea din mijlocul naturii, multă verdeaţă, câte un lac şi aer curat care să vă umple cu energie pozitivă.

Iar acum vă invit la o plimbare prin București cu ajutorul acestor fotografii realizate în mai multe etape în care am fost acolo.

Urmareste-ma pe Instagram si Facebook

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*