Sfaturi pentru detoxifierea oganismului după sărbători

Dulciuri cât mai multe, mâncare de tot felul, odihnă şi câteva kilograme în plus, cam acestea sunt rezultatele sărbătorilor de iarnă. Începând cu Sfinţii Andrei, Nicolae şi terminând cu Crăciunul pe stil vechi, pe 7 ianuarie sau Revelionul de pe 13 ianuarie, trecem prin cea mai mare perioadă de sărbătoare din tot anul. Şi dacă tot e sărbătoare, cum putem să ne reținem de la toate bunătăţurile din bucătărie ?

Așadar, Crăciunul de pe stil vechi s-a trecut și este cazul să ne apucăm de un regim rapid de detoxificare. Deoarece dacă nu vom lua imediat măsuri, ne vom trezi că organismul nostru scăpă de sub control, iar kilogramele cresc şi grăsimea dă pe afară.

Iată, deci, câteva sfaturi care să vă ajute să reintraţi în ritmul obişnuit şi să eliminaţi toxinele din organism acumulate de sărbători.

Cum sa tratam oboseala si schimbarile sezoniere

Chiar dacă eu nu sunt o mâncăcioasă, trebuie să recunosc că de sărbători, mi se întâmpla să mănânc haotic (depinde de oră la care vin şi alţi invitaţi sau de oră la care te pun la masa gazdele). Apoi, chiar dacă mănânc puţin, mănânc mai des. Şi nu pentru că mi-ar fi foame, dar cum să nu gust şi felul acela de mâncare, că se supără mama sau gazda la care suntem invitaţi. Şi, deci, vrei nu vrei, de sărbători şi o păsărică mâncă ceva mai mult decât de obicei.

1. Mănâncă cât mai multe fructe

Norocul meu este că mănânc foarte multe fructe. Nu trece zi ca să nu mânânc fructe. În perioada aceasta merele şi mandarinele sunt preferatele mele. Iar după prea multe feluri de mâncăruri amestecare de sărbători, vă recomand o cură pe bază de fructe. Încercaţi, măcar, trei zile să nu mâncaţi nimic altceva decât fructe: mere, portocale, mandarine, avocado, dar şi fructele uscate.

Studiu: Vitamina B9 reduce riscul de accident vascular cerebral

2. Sucul de portocale şi mâncarea uşoară

Dacă totuşi nu  puteţi face faţă să trăiţi o zi întreagă doar cu fructe, atunci vă recomand mâncăruri uşoare: supele,salate, înlocuiţi carnea cu peştele. Alegeţi supele pa baza de cât mai multe legume, evitaţi carnea. Supă de varză este perfectă pentru detoxifierea organismului. Substanţele din varza scade nivelul colesterolului şi împiedica radicalii liberi să ajungă în celule. Dimineaţa beţi un pahar de suc de portocale, este o sursă de vitamine, minerale şi antioxidanţi, care ajuta la protejarea organismului de radicalii liberi.

3. Beneficiile lămâiei

Lămâia este formidabilă pentru detoxifierea organismului şi purificarea lui. Deci, o cură cu lămâie nu ar strica după sărbători. Vă puteţi începe ziua cu un pahar de apă cu suc de lămâie chiar pe stomacul gol, dar puteţi şi să continuaţi să beţi cât mai multă apă (2 litri pe zi) cu lămâie. Este o variantă foarte simplă de a vă purifica organismul. Veţi simţi efectul doar în câteva zile.

4. Fă sport

După sărbători chiar este cazul să te apuci de sport. Gata cu leneveala şi înviorează-ţi organismul făcând mişcare. Deci, pune ceva leger pe tine şi ieşi din casă la alergat. Chiar dacă e frig şi termometrele arată sub zero grade, pentru 15 minute dacă veţi alerga prin frig, nu se va întâmpla nimic. Alergatul prin frig îţi dezvolta imunitatea.

5. Mergi la saună sau la o baie turcă

Cel mai bun mod de a elimina toxinele este să transpiraţi cât mai mult. Pe lângă cei doi litri de apă pe care trebuie să-i beţi zilnic, dacă vă permiteţi, răsfăţaţi-vă cu o saună sau o baie turcă, care vă vor ajuta să eliminaţi în mod natural toate otrăvurile adunate în organism.

6. Ceaiul verde

După sărbători este cazul să înlocuiţi ceaiul din fructe, cu ceaiul verde. Trei căni pe zi sunt suficiente.

 

Urmareste-ma pe Instagram si Facebook

 

Comments are closed.