Trei filme românești așteptate în 2016

Anul 2016 va fi unul bogat în filme românești. Peste 20 de lungmetraje noi și-au anunțat lansarea anul acesta în cinematografe… Iar după cum ați observat în ultimii  ani și regizorii români surprind din ce în ce mai mult cu filme de excepție. Majoritatea producțiilor de anul acesta sunt semnate de regizori premiați la diferite festivaluri internaționale sau care, pur și simplu, sau bucurat de un succes incredibil în rândul publicului.

Anul 2016 va fi unul bogat în filme românești.

Orizont

secventa-din-filmul-romanesc-Orizont

Un film în regia lui Marian Crișan, își anunță premiera pe 12 februarie. Filmul, inspirat din nuvela “Moara cu noroc” a lui Ioan Slavici, pare a fi  o adaptare a României de astăzi. Este povestea unui cuplu, Lucian (András Hatházi) şi Andra (Rodica Lazăr), care administrează o cabană din Munții Apuseni. Lucrurile scapă de sub control, când dintr-o dată apare în prim-plan Zoli (Bogdan Zsolt), un cap al mafiei tăierilor ilegale de păduri, dar care controlează întreaga zonă, inclusiv cabana.

#Selfie69

large_large_imagine-articol_342

După #Selfie din 2014, iată că regizorul Cristina Iacob revine cu “#Selfie69”, care va fi lansat pe 13 mai 2016. Dacă în prima parte aventura era axată pe escapada celor trei prietene înainte de bacalaureat, de aceasta dată, Roxi, Yasmine şi Ana au o miză diferită: Care se mărită prima în doar trei zile?

Minte-mă frumos în Centrul Vechi 2

minte-ma-frumos1

Minte-mă frumos în Centrul Vechi din 2012 sub regia lui Iura Luncașu are o continuare.  Filmările s-au terminat la mijlocului lunii octombrie 2015, iar premiera filmului va avea loc pe 1 aprilie.  De această dată protagoniștii filmului vor fi:  Pavel Ulici, Nicoleta Hâncu, Aida Economu, Alex Unguru şi Toni Zaharia, care vor juca rolul unor actori ce se îndrăgostesc în timpul repetițiilor pentru piesa de teatru „Jocul dragostei și al întâmplării” de Marivaux.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*