Neos Marmaras și aerul vintage din Paradisul secret al Greciei

În Sithonia, Halkidiki, am avut cazarea în Neos Marmaras, o staţiune cosmopolitană cu până la 3000 de locuitori în sezonul invernal, dar, cică,  vara sunt înghesuite până la 20.000 de suflete datorită turiştilor.

Şi nu degeaba. Staţiunea este o combinaţie perfectă de mare şi munte, cu un aer romantic, boem, perfectă pentru plimbări și relaxare. Pentru că eram în luna mai, abia la începutul deschiderii sezonului estiv sau pentru că criza din Grecia şi evenimentele din acea perioadă au speriat puţin turiştii, noi am avut parte de multă linişte, fără aglomerație.

Ce m-a impresionat în Neos Marmaras a fost faleza, imensa faleză, care parcă nu avea capăt, dar şi străduţele înguste şi foarte abrupte.

Cazarea am avut-o chiar în centrul staţiunii, o pensiune modestă, îngrijită, cu toate condiţiile necesare.

FOTO/Halkidiki: Când ești trist(ă), privește Apusul de Soare

Staţiunea Neos Marmaras, aşezată pe trei coline, are forma unui amfiteatru, indiferent din care parte te uiţi vizibilitatea întregului oraş este maximă, ce reuşeşte foarte bine să combine albastrul smarald al mării cu muntele îmbrăcat cu verdeață.

În Neos Marmaras există două plaje, însă noi am ales să mergem la o plajă în apropiere de Nikiti, despre care voi vorbi în altă postare. Tot în Neos Marmaras este şi un port, de unde în fiecare dimineaţă mai multe ambarcaţiuni pornesc în larg (nave de croazieră, bărcile pescarilor sau iahturi private).

Cu toate acestea, cele mai frumoase momente în Neos Marmara, cu adevărat magice, sunt răsăritul şi apusul de soare.

Dacă ajungeţi acolo şi vreţi să vedeţi cel mai frumos răsărit, trebuie să vă treziţi în zori şi să urcaţi muntele, iar soarele îşi va face spectacolul. În timp ce apusul, poate fi privit de pe faleză sau de pe terasa unui restaurant.

Urmareste-ma pe Instagram si Facebook

Neos Marmaras și aerul vintage din Paradisul secret al Greciei

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments

comments