Trucuri simple pentru un ten curat și sănătos

Foarte multe femei cheltuiesc sume mari de bani pe tratamente de îngrijire a pielii, cu toate acestea se întâmplă ca  rezultatele să nu fie cele dorite. Aşa dar, aici puteţi afla câteva trucuri cum să obţineţi o piele impecabilă, simplu şi ieftin.

Sfaturi pentru o piele frumoasă şi sănătoasă

Mai întâi ar trebui să ştiţi că pielea noastră reflectă sănătatea noastră şi modul în care ne alimentăm. O piele deshidratată, cu diferite pete, puncte roşii, înseamnă că, are lipsa de vitamine şi minerale. Dacă ai una din aceste probleme sau se întâmplă că te trezeşti peste noapte cu acnee, ar trebui să fii mai atent la ce mănânci. Desigur nu mereu poate fi vorba doar de alimentaţie şi dishidratare, unele probleme de acnee survin şi din cauza schimbărilor hormonale, în apropierea perioadei menstruale, din cauza soarelui sau vântului. Aşa dar, mai întâi ar trebui să aflaţi motivul exact care ar putea deranja sănătatea pielii voastre.

DETOXIFIEREA OGANISMULUI…..

Exfoliere cu ovăz şi bicarbonat de sodiu

Am descoperit cândva o reţetă interesantă pe care am încercat-o, iar rezultate le-am simţit imediat şi au fost uimitoare. Este vorba de o reţetă cu două ingrediente la îndemâna oricui în casă. Ovăz şi bicarbonat de sodiu. Aveţi nevoie doar de două linguri de ovăz, una di bicarbonat şi un puţină apă. Trebuie să amestecaţi bine toate acestea până obţineţi o cremă, densă, ca să o puteţi aplica pe faţă. Masează bine faţa, pentru 15 minute, apoi clăteşte cu apă călduţă. Astfel, reuşiţi să eliminaţi celulele moarte, să obţineţi o piele mai luminoase şi să activaţi circulaţia. Această reţetă este recomandată să fie aplicată doar o dată pe săptămână.

Tonificarea cu Ceaiul verde

Spală faţa cu ceai verde. Măcar dimineaţa şi seară. Ceaiul verde este, cea mai bună şi naturală, soluţie tonică pentru față. Nu trebuie decât să fierbi ceaiul verde, să lăsaţi să se răcească, apoi să îl folosiţi oricând doriţi pentru tonificarea pielii. Veţi simţi cum pielea devine mai moale şi mai strălucitoare.

Cum scapi de punctele negre

Trebuie să recunoaştem, punctele negre  sunt o problemă pentru noi, mai ales că apar în zona nasului, unde se pot vedea foarte uşor. Un remediu simplu să scăpați de punctele negre este să încercați yougurt şi suc de lămâie. Compoziția obținută din aceste două ingrediente o aplicați în zona critică şi lăsați 20 de minute să-şi facă efectul, apoi spălați pe față cu apă călduţă. După câteva zile puteţi observa rezultatul.

Cum elimini roşeaţa

Cum spuneam mai devreme, se poate întâmpla ca peste noapte să vă apără pe față mici pete roşiatice, de cele mai multe ori apar din cauza schimbărilor sezoniere sau din cauza schimbărilor hormonale. Un remediu pentru a rezolva repede această problemă este o compoziţie pe bază de miere şi rozmarin. Deci, faceţi un ceai de rozmarin, după fierbere adăugaţi trei linguri de miere. Apoi, când se răceşte, puteţi aplica soluţia pe față cu ajutorul unui demachiant. Lăsaţi fața să absoarbe pentru 15 minute, apoi clătiţi cu apă şi aplicaţi o cremă hidratantă.

Să aveți un ten frumos  şi sănătos vă doresc !