Filme despre fashion pe care trebuie să le vadă orice femeie

Coco Before Chanel (2009)

코코샤넬

<RO>Cine nu a auzit de Coco Chanel? Dar câte dintre voi cunoașteți istoria acestui brand și povestea femei care a îmbrăcat pentru prima dată pantaloni și  cum a redefinit ea eleganța și stilul inspirându-se din ținutele bărbătești. Acesta este un film biografic, un film despre succes, despre cum se nasc idei și cum se atinge apogeul. Dacă încă nu l-ati văzut atunci vi-l recomand cu mare drag, căci  merită.

Breakfast at Tiffany’s (1961)

breakfast-at-tiffanys

Breakfast at Tiffany’s l-am mai recomandat și aici, este un film vechi, dar un film cu stil, un film despre rafinament și multă eleganță, este stilul protagonistei principale Holly. Cu un aer copilăresc, Holly este foarte ambițioasă, știe ce vrea de la viața, iubește luxul și poartă cele mai frumoase ținute și accesorii Givenchy, ea visează să se căsătorească cu un domn bogat, însă viața îi este dată peste cap când îl întâlnește pe Paul. Rămâne să aflați cine este Paul și să vedeți povestea dintre ei.

The Devil Wears Prada (2006)

still-of-meryl-streep-and-stanley-tucci-in-the-devil-wears-prada-2006-large-picture.jpg

The Devil Wears Prada este o comedie despre lumea modei newyorkeze. Filmul este centralizat pe o tânără, Andrea „Andy” Sachs, o jurnalistă aspirantă, proaspăt absolventă a Universităţii Northwestern. Ea ajunge asistenta personală a  Mirandei Priestly (Meryl Streep), editorul şef al revistei de modă Runaway. Iar de aici lumea protagonistei principale începe să se schimbe, la început chiar dacă nu-și suportă colegele, ea este nevoita să își schimbe stilul vestimentar, să se îmbrace tot mai stilat, pentru a face fața sarcinilor de la serviciu.

Confessions of a Shopaholic (2009)

0691462d74b5882c858a93aac8018d45

Și de această dată vorbim despre o jurnalistă. Rebecca Bloomwood (Isla Fisher) este  jurnalistă la o revistă de grădinărit, însă visează să ajungă să lucreze pentru celebra revistă de modă, Alette. Rebecca este dependentă de cumpărături, este frumoasă, independentă și ambițioasă. Filmul este o  aventură interesantă despre această tânără jurnalistă și parcursul ei spre jobul mult dorit.

Valentino: The Last Emperor (2008)

18vale600_czt6vb

Încă un film  biografic despre o mare personalitate a modei femenine, și anume Valentino.

Valentino Garavani este cunoscutul designer de talie internațională ce a creat rochii pentru marele vedete din lumea întreagă. În  2007, după 45 de ani de carieră, Valentino anunță că se retrage, astfel Matt Tyernauer ne invită să pătrundem în culisele succesului marelui Valentino prin acest film documentar.