Ziua Femeii: 5 filme despre femei puternice

Femeia. Ar mai fi lumea dacă nu ar exista femeia? Nu. Căci totul se învarte în jurul femeii, în jurul acestei ființe fragile, fără prea multă forță fizică, dar cu multă forță spirituală, forță creatoare, forță  dominatoare și  forța de a  face lumea mai colorată. Femeie, un cuvânt care exprimă dragoste, blândețe și sinceritate, sensibilitate, fragilitate, tărie, zâmbet, lacrimi, speranță, compasiune, înțelegere, adaptare, răbdare, umor, triste,  încăpățânare, supunere,  atenție,  generozitate. Femeia- mamă, fiică, soție, bunică, sora, amantă, prietenă. Câte sarcini îi sunt atribuite femeii și cât de bogată poate fi ea, doar prin simplu fapt că există. De aceea femeia este elogiată de toți marii artiști ai lumii: femeia se găseste în gândul poeților, femei este muza picturilor, fotografilor, femeia este eroina principală a multor regizori de film, și nu numai.

Acestea fiind spuse, vin cu câteva recomandări de filme în care în prim-plan se găsește femeia, femeia puternică, femeia în toate ipostazele ei. Iată, deci, cinci filme dedicate ție Femeie.


Bread and rose

3.jpg

Este povestea unei femei, pe nume Maya, care trece ilegal frontiera mexicană în S.U.A. Maya este energica și decisă, care muncește ca femeie de serviciu într-un imobil, devenind unul dintre sclavii clandestini din America Latină sau țările din Est, prost platită și lipsită de drepturile sociale legale. Pâna într-o zi când un activist sindical dă o altă dimensiune realității, singura ei șansă pentru o viață omenească fiind organizarea.

Frida

salma-hayek-frida

Filmul este povestea de viață a  Fridei Kahlo. O istorie contraversată cu  povești de iubire și finaluri nefericite. Frida a trait o viață îndrazneață și fără compromisuri, prin care a sfidat prejudecățile, revoluționând arta, politica și viața sexuală.

It’s a free world

itsafreeworld1

Angie este concediată de la o agenţie de recrutare după ce provoacă un scandal în public. Dar nu se dă bătută și  deschide pe cont propriu o nouă agenţie. Cu sediul firmei propria bucătărie şi cu o mulţime de imigranţi disperaţi să găsească de lucru pentru a-şi întreţine familiile, pentru Angie ocazia este nemaipomenită mai ales că intuiește perfect de ce este nevoie pe piața muncii.

Filme despre fashion pe care trebuie să le vadă orice femeie

Elles

elles

Este povestea lui Anne, mama a doi copii, specialistă în investigatii pentru revista Elle, care primește sarcina de a scrie un articol despre studentele ce practică prostituția. Întâlnirele dintre ea și două tinere prostituate,  Alicja și Charlotte, o vor atinge profund pe Anne și o vor face să mediteze foarte mult asupra propriilor convingeri legate de bani, sex și familie.

Sleeping Beauty

sleeping_beauty021

Lucy (Emily Browning) este protagonista acestui film. Tânără studentă, ca să-și plătească studiile, Lucy,  devine un mic cobai pentru experimentele medicale, dar ajunge și să se prostitueze în diferite localuri, până când îi este oferit un job  într-o vilă misteioasă, unde oaspeții bogați, puteau să-si  sasisfacă placerile printr-un joc erotic numit Frumoasa Adormită. În acest film veți descoperi o lume secretă a frumuseții și a dorinței.

Urmariți-mă pe Instagram și pe Facebook

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*