10 imagini superbe de pe Insula Elba

Orice loc necunoscut îţi aduce experienţe noi, te scoate din cotidian şi îţi încarcă “bateriile”. Cel puţin asta simt eu de fiecare dată când păşesc într-un loc nou.

Indiferent că e o călătorie de vacanţă sau o mutare temporară pentru un job, bucuria de a cunoaşte locuri noi şi oameni îmi aduce satisfacţie.

În ultimii trei ani, vara am ales să scap din mediul urban, unde te topeşti printre blocuri și mi-am găsit un job la mare. Așa am ajuns pe Insula Elba. Acum că se apropie, din nou, vara mi s-a facut dor de Elba. Chiar dacă am locuit acolo în total cca 4 luni jumătate în cei trei ani,  m-am atașat foarte mult de acele locuri și de oamenii de acolo. Am răscolit prin calculator și am gasit o mulțime de poze, de emoții și clipe trăite pe Elba.

Va trebui să le iau pe rând și să vorbesc despre fiecare locușor văzut și moment inedit ce înseamnă Elba, dar pentru început vreau să vă arăt zece imagini superbe realizate de mine  pe Insula Elba.

Ce Trebuie Să Știi Despre Insula Elba

Elba este cea mai mare insulă din Arhipelagul Toscanei și a treia ca mărime dintre insulele italiene, având în diametru cca 120 km.

Insulă este împărţită în opt localităţi, toate aparţinând provinciei Livorno: Portoferraio, Campo nell’Elba, Capoliveri, Marciana, Marciana Marina, Porto Azzurro, Rio Marina şi Rio nell’Elba.

Cum Să Ajungi pe Insula Elba

Pe insula se poate ajunge atât cu nava (de la Piombino la Portoferraio, situat în nordul insulei, Rio Marina şi Cavo, în partea de est) cât şi cu avionul (aeroportul Marina di Campo).

Istoria și Cultura Insulei

Insula devine foarte cunoscută încă de pe vremea etruscilor care extrăgeau fier, apoi romanii, urmaţi de pisani (cetăţenii republicii marinare Pisa), spaniolii care au construit Porto Azzurro ce poartă şi azi însemnele arhitecturii spaniole şi florentinii, Cosimo de Medici a construit Portoferraio prin 1600 şi el aproape neschimbat după atâţia ani.
Însă insula rămâne faimoasa datorită prezenţei lui Napolen Bonaparte care în 1814 a fost exilat pe insula Elba.

Liderul politic francez, numit şi Napoleon I a locuit doar 10 luni, însă locurile în care acesta a locuit au devenit foarte însemnate. O coastă a acestei insule se numeşte scaunul lui Napoleon (sedia di Napoleone) şi se zice că el venea în acesta zonă ca să privească iubita lui insulă Corsica. De pe Elba, când vântul ridică norii şi curata puţin cerul, se poate vedea Corsica în toată splendoarea dar şi celelalte insule din arhipelag: Montecristo, Pianosa, insula Giglio.

8. Rio Marina
Rio Marina, vedere din vapor
_DSC1060_1_edited
Plaja Furgoso. Cavo
Porto Azzuro 3
Porto Azzuro
Porto Azzuro
Porto Azzuro
Porto ferraio
Portoferraio
DSC_0492_edited
Portoferraio văzut din larg
DSC_0543_3_edited
Curva D’Asta
DSC_0518_2_edited
Calamita
20140812_193227_1
Apus de soare
_DSC0945_1
„Isola dei topi”- Insula soarecilor, văzută de pe plaja Furgoso

Urmareste-ma pe Instagram si Facebook

 

Citește

GRĂDINA LUI NAPOLEON/NAPOLEON’S GARDEN

MUSEUM OF THE NAPOLEON- VILLA MULINI

 

Comments are closed.