Cum alegi ochelarii de soare în funcție de forma feței

Ochelarii de soare sunt un accesoriu important odată cu sosirea primăverii, când luminozitatea crește şi soarele stăluceşte din ce în ce mai puternic. În primul rând, ochelarii de soare sunt necesari pentru a ne proteja vederea de razele solare. Aşadar, să ţineţi cont de acest aspect. În al doilea rând, dacă vorbim de modă, ochelarii sunt accesoriu esenţial pentru lookului tău.

Ochelarii de soare au şi ei istoria lor în lumea modei. An de la an, apar diferite modele de ochelari de soare ce sunt demonstrate pe marele podiumuri de modă de la New York, Milano sau Paris. Şi totuşi, când mergem în magazine să ne cumpărăm o pereche de ochelarii de soare ce ar trebui să alegem?

În primul rând, indiferent care sunt recomandările marilor stilişti, când vreţi să vă cumpăraţi o pereche de ochelari, ţineţi cont că ei trebuie să va protegeze ochii de razele solare, o regulă importantă este să respecte „100% protecţie UV”; Apoi să se potrivească cu forma feții voastre, și în ultimul rând șă ţineţi cont de modă. Dacă reuşiţi să le îmbinaţi pe acestea trei reguli atunci chiar aţi făcut o achiziție extraordinară.

Cum să alegi ochelarii perfecţi pentru forma feții tale

guide-sunnies

Faţă rotundă

Pentru o faţă rotundă aveţi nevoie, de obicei, de o ramă dreptunghiulară sau cu lentile sub formă de paralipiped/trapez. Astfel, printr-o îngustare a ochelarilor către nas, se poate obţine un efect de micşorare a feței şi accentuare a zonei ochilor.

Faţă pătrată

Maxilarul lat şi fruntea proeminentă sunt trăsături de bază ale acestei fețe. Cei mai priviţi ochelari de soare pentru această fizonomie sunt cei rotunzi sau ovali, care îndulcesc natură unghiulară a fetei.

Faţă alungită/ovală

Trăsăturile ascuţite, prea lungi, reprezintă această fizionomie, care necesită ochelari de soare cu lentile dreptunghiulare sau ochelari tip pilot şi ramele care acoperă centrul fetei şi creează un efect de diminuare optică a lungimii fetei.

Forma de inimă

Ochelarii de soare cat eye, cu rame mai groase în partea superioară şi mai subţiri în cea inferioară sunt cea mai bună alegere pentru faţa în formă de inimă. Evită să alegi ochelari de soare cu rame supradimensionate.