Filme de dragoste, italiene, de văzut în weekend

Iubirea este artă, emoție fără limite. Cu toate acestea când vorbim de iubire, în cinematografie, se poate simti o muzicalitate diferită de la cultură la cultură. V-ați obișnuit cu filmele de dragoste americane, dar ce părere aveți despre filmele de dragoste italiene? Iată 5 filme italiene pe care ar trebui să le vedeți măcar o singură dată în viață. Puteți începe chiar din acest weekend! Vizionare plăcută!

 

Scusa ma ti chiamo amore/Iartă-mă, dacă îți spun, te iubesc

1221147463_0

Iubirea nu are vârstă, aceasta ne demonstrează și povestea de iubire dintre personajele Alex și Niki.

Alex rămâne singur după ce iubita la părăsit, însă Niki este la o vârstă în care iubirea este trecătoare, nu și după ce îl întâlnește pe Alex. Între aceștia doi este o diferență de 20 de ani, dar cu toate acestea iubirea nu are limite și poate fi frumoasă oricum și oricand, doar dacă ai întâlnit cu adevărat persoana potrivită.

Malèna

Malena

Cele mai frumoase 10 filme de dragoste din toate timpurile

Acțiunea filmului de desfășoară în orașul sicilian Castelcuto, un orășel micuț și plin de răutate pentru o femeie frumoasă cum este Malena, rămasă singură după ce bărbatul ei a plecat la război. Malena îndură cu decență privirile și gurile rele, invidioase, ale localnicilor. Însă, într-o zi totul se schimbă. Malena află că soțul ei a fost omorât în război, iar pentru a-și continua viață, după ce trece prin mai multe incidente neplăcute, ajunge să se prostitueze. În tot acest timp ea este urmărită de Renato un băiat de 12, care s-a îndrăgostit nebunește de ea și care o urmărește insitent oriunde. Astfel, Renato este singurul care cunoaște realitatea Malenei și își păstrează o imagine frumoasă despre ea.  

 

L’uomo perfetto/Bărbatul perfect

Riccardo-Scamarcio

Două prietene bune, Lucia și Măria, iubesc același bărbat. Doar că Lucia îl iubește pe Paul în secret încă din copilărie, însă prietenul ei iubit se căsătorește cu Maria cea mai bună prietenă a Luciei. Un triunghi amoros, care o provoacă pe Lucia să nu renunțe așa ușor la marea ei iubire, astfel ea angajează un actor plătit care să îl joace pe omul perfect și în același timp să o seducă pe Maria rivala ei. Doar că iubirea nu poate fi planificată. Rămâne să aflați finalul.

Manuale d’amore/Manual de iubire

mdamore

Manuale d’amore este un film apărut în 2005, regizat de  Giovanni Veronesi, care l-a împărțit în patru episoade. Filmul prezintă povestea de iubire a mai multor cupluri. care trec prin diferite etape într-o relație.

Lezioni di cioccolato/ Lecții de ciocolată

con-violante-placido

Mattia este un antreprenor cinic și fără scrupule, care din dorință de a economisi bani, obligă muncitorii lui de pe un șantier să lucreze la negru. Însă, într-o zi un muncitor se accidentează, iar de aici ajunge să  să îl șantajeze pe Mattia.  Muncitorul îl obligă pe Mattia să mergă în locul lui la un curs la care era înscris. Mattia de nevoie  se prezintă la cursul de ciocolată, unde o cunoaște pe Cecilia, iar treptat între ei doi naște o poveste de iubire frumoasă, dar și cu multe peripeții pe care ciocolata le va îndulci oricum.

 Urmariți-mă pe Instagram și pe Facebook

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*