Cavo, Elba: Descoperă Frumusețea acestei Stațiunii

Cavo este un sat micuţ situat în partea nordică a Insulei Elba,  la 15 minute distanţă de orașul Rio Marina.

Cavo este un loc ideal pentru cei care își doresc să se relaxeze și să se bucure de frumusețea naturii, cu o plajă de nisip care se întinde până la Capo Castello și o coastă frumoasă cu stânci pana  la Capo della Vita.

Plaje la Cavo, insula Elba

Plaja Frugoso

Aceasta este una dintre cele trei plaje din Cavo, cea mai lungă, dar și cea mai liniștită, deoarece se află în afara apelor portului. Cu pietriș, expus în largul mării, este situat pe o porțiune frumoasă de coastă, doar parțial afectată de beton;

Plaja Frugoso este perfecta pentru cei care caută mai multă liniște în mijlocul unui adevărat tufiș mediteranean, această porțiune poate fi ideală.

Pentru a ajunge la aceasta plaja, trebuie să traversati tot satul Cavo, pana in partea Nordica, unde există o parcare mare sub o frumoasă pădure de pini.

Cala delle Alghe – O Oază ascunsă de frumusețe

Dacă sunteți în căutarea unei plaje mici, înguste și izolate, cu o atmosferă liniștită și oameni puțini, atunci Cala delle Alghe din Cavo, Sardinia este alegerea perfectă pentru dvs.

Destinații turistice Italia: Ce am vizitat în 2017

Cala delle Alghe este situată în satul Cavo, într-un golf mic și bine protejat, și este acoperită cu nisip, care este adesea acoperit de alge (de unde și numele).

Plaja este atât de mică și îngustă încât este afectată de eroziune, iar spațiul disponibil este redus chiar și atunci când nu este foarte aglomerată.

Nu trebuie să vă așteptați la niciun fel de servicii la Cala delle Alghe, deoarece aceasta este o plajă liniștită și izolată, perfectă pentru cei care doresc să evite agitația și zgomotul.

Accesul la plajă nu este ușor, deoarece nu există indicatoare clare, așa că este necesar să urmați drumul spre Capo Castello din nordul satului, apoi să căutați o scară îngustă la aproximativ două sute de metri pe partea dreaptă.

După câțiva metri veți ajunge în golfuleț, unde veți găsi Cala delle Alghe.

Rio Marina- O oază de liniște și relaxare

La Cavo am locuit pe perioada șederii mele pe Insula Elba. O zonă liniștită și parcă rupta din rai, mai mult farmecul acestui loc a fost amplificat de faptul ca am locuit într-o vilă situată chiar în vărfului muntelui Grosso, zona fiind numită Le Paffe.

Pe acest vârf de munte se găsesc cca zece case dispersate în mod scărit.

Zgomotele sunt mute de cele mai multe ori.  Doar în luna august când Cavo se umple de turiști, iar multe case din zona Le Paffe sunt închiriate turiștilor, se mai pot auzi câte un plânset de copil sau un lătrat de câine.

Să trăiești în mijlocul padurii pe un varf de munte, înseamna să trăiești cu adevarat  sănătos.

Sportul zilnic este să urci și să cobori muntele, care pentru început îți poate tăia respirația, până înveți să îl cunoști și să ii tii ritmul.

_DSC0602

De pe terasă, priveliștea e încântătoare, iar din cauza copacilor razele soarelui atârnă parcă adormite.

În depărtare se vede marea cu multe bărcuţe în larg.

Liniştea profundă şi caldă este străpunsă de cântatul pescăruşilor, iar din oră în oră,  câte un claxon de vapor sparge monotonia clipei precum ticăitul Big Ban-ului londonez anunţând ora exactă.

10 imagini superbe de pe Insula Elba

_DSC0635

Un dezavantaj al acestui locusor merific  sunt insectele, mistreții și alte animale sălbatice, care îti pot tăia calea, dar și îți opresc inima în loc. După experiența din primul an, în urmatorii ani, am fost ceva mai echipată cu tot felul de produse împotriva insectelor.

Nu de putine ori m-am trezit mancată toata de țanțari sau cu diferite intepaturi ciudate. Anul trecut, am cunoscut mai de aproapte mistreții. Din cuaza secetei, mistreții noaptea coborau spre locuințe și căutau hrană sau apă.

Astfel, noaptea nu mai era sigură pentru plimbări pe jos prin padure, căci oricând puteai să dai nas în nas cu câte un pui de mistret sau chiar cu mama lor. ( Ni s-a întâmplat odată, dar ne aflam în mașină și a trebuit să  oprim și să așteptam să treacă animalele salbatice, care parcă nu le mai speria nimic: nici zgomotul mașini, nici luminile, nici claxonul.)

 La Cavo am întâlnit oameni drăguţi şi amabili. E suficient să te opreşti pe o terasă şi să bei o cafea, că îţi găseşti imediat pe cineva de companie.

Nu prea gasesc magazine unde să faci shopping şi nici cluburi de noapte. Este un singur supermarket şi vreo trei magazine mai mici. În faţa portului este un lanţ de restaurante unde se poate mânca liniştit şi admira apusul de soare sau marea luminată de felinare, pe un fundal muzical întreţinut de un saxofon ale cărui acorduri răsună la doar câţiva paşi.

Urmareste-ma pe Instagram si Facebook

 

spiaggia-cavo-senza-data

Pe de altă parte preţurile sunt destul de piperate în comparaţie cu cele de pe continent. În supermarket, un kg de fructe depăşeşte trei euro, în timp ce la Vigevano le cumpărăm cu 99.00 cenţi.

Economia insulei este pusă în mişcare de turism, de vapoare, de restaurante şi baruri. Locuitorii de aici, muncesc mai mult în perioada de sezon estival şi câştigă cât alţii într-un an întreg.

Cavo m-a cucerit cu simplitatea sa, cu liniştea şi siguranţa pe care ţi-o oferă când te plimbi pe faleza, admirând stolurile de pescăruşi şi valurile mării.

Şi totuşi cel mai frumos loc care m-a cucerit şi în care m-am refugiat ori de câte ori am vrut să respir aer de mare în adieri de vânt a fost Plaja Frugoso.

 Vila romană de la Capo Castello

Este situat pe promontoriul care separă plaja Frugoso de golful Alghe din Cavo. De aici se poate admira o frumoasă panoramă a satului maritim. Vizavi, în partea de nord, se află fermecătoarea insula Topi.

Situl se află pe o proprietate privată și, prin urmare, nu poate fi vizitat. Cu toate acestea, rămășițele unor ziduri în opus  pot fi văzute la capătul tronsonului de drum public care urcă spre vârful capului.

 

 

 

 

 

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*