Cele mai bune filme despre modă

Lumea modei este o lume fascinantă, complexă și plină de culoare. Este o lume magică, odată ce i-ai pășit pragul te simți ademenit, vrăjit și cu greu mai poți să îți întorci fața. Pe de altă parte mai vorbim despre o lume pretențioasă, zgomotoasă și impetuasă. Dar, în fond, toate acestea compun adevărata magie a spectacolului din lumea modei.

Pentru a cunoaște mai bine aceată lume tumultuoasă, vă propun alte șase filme despre modă care merită să le vedeți, fie că sunteți interesați de această lume, fie că doar vreți să vă modelați puțin stilul vestimentar. O parte din ele le-am revăzut acum, o parte le-am descoperit de curând, însă toate m-au surprins cu mult charm.

 Funny Face (1957)Funny-Face-1957

După Breackfast at Tiffany o puteți vedea pe Audrey Hepburn în altă ipostază cinematografică. De această dată frumoasa actriță joacă  rolul lui Jo, un model descoperit accidental de fotograful de modă Dick Avery (Fred Astair), care o propulsează în lumea modei și a spectacolului.

 

Sex and the City (2008)

satc-1024

Serialul Sex and the City este cel mai îndrăgit filme despre modă și nu numai. Urmărind acest film îți vei putea răsfăța simtul estetic. Aici veți vedea colecții întregi de ținute create de nume de succes, la fel veți putea să admirații tot felul de pantofi, modele absolut superbe. Sex and the City este filmul care nu trebuie ratat de nici o fashionistă.

Picture Me: A Model’s Diary (2009)

sj_image_65_2_1004_6779

Un film documentar despre viața modelului Sara Ziff, începând cu perioada în care era o necunoscută și până la momentul în care imaginea ei  apare în revistele internaționale. Un film despre multe adevăruri din culisele modelingului. Trebuie neapărat să îl vedeți dacă vreți să cunoșteti și să înțelegeți mai bine această industrie fascinantă.

The September Issue (2009)

vogue-september-2007-20s-shoot-grace-coddington.jpg

Cine nu a auzit de revista Vogue? Dar câți dintre voi cunosc cu adevarat care este munca din spatele unei asemenea reviste de succes. The September Issue este un film documentar care ne deschide ușile redacției revistei Vogue, astfel puteți afla cunoaște cu adevărat munca colosală din spatele paginilor de hârtie ce le răsfoim noi. Veți afla cum colaborează cei mai mare disigneri și cum sunt selectate fotomodelele care pozează pentru această revistă.

Factory Girl (2006)

2006_factory_girl_028

Factory Girl  este povestea socialistei și fashion iconului Edie Sedqwick și a relației ei cu controversatul Andy Warhol. Edie Sedqwick este o fată frumoasă care îl cunoaște pe tânărul artist, Andy Warhol, de care se îndragostește, iar el o transformă într-o stea.

Prêt-à-porter (1994)

BOD_070615_pret-a-porter

Un film ironic semnat de regizorul Robert Altman, care prezintă lumea strălucitoare ce se adună în Săptămâna modei la Paris. Evenimentul de la Paris este unul foarte important pentru marele celebrități întrucât este imposibil ca cineva să lipsească. În Prêt-à-porter veți putea vedea multe nume celebre: Julia Roberts, Christian DeLacroix, Issey Miyake, Sophia Loren sau Marcello Mastroianni.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*