Cum să ai grijă de pielea corpului tău

Îngrijirea aspectului fizic este o acțiune foarte importantă pentru o femeie, care își dorește să își păstreze frumusețea exterioară un timp  cât mai îndelungat. Această nevoie, desigur pornește din interior, din dorința dea a păstra cât mai mult timp un aspect tineresc și sclipitor. Să ai o piele frumoasă, tânără, sănătoasă, tonificată este visul oricărei femei. Însă, pentru a menține pielea cât mai tânără și sănătoasă este un proces care constă în mai multe atenții zilnice.

Cum să menții pielea tânără și frumoasă?

Te întrebi cum alte femei reușesc să aibă o piele foarte frumoasă chiar dacă nu mai sunt tinere? Secretul constă în ritmul de viață pe care îl are/l-a avut fiecare. Pentru o piele frumoasă, sănătoasă, ar trebui să începi să te preocupi încă din adolescentă, să fii atentă la mai multe aspecte și să îți formezi un stil de viață ordonat.

Iată patru reguli pe care le consider cu adevarat importante, selectate din mai multe surse și experiențe de viață, reguli de care ar trebuie să ții cont dacă vei să fii de  invidiat și după  50 de ani cu o piele sănătoasă și frumoasă.

Fumatul . Provoacă daune mari la nivelu corpului nostru, inclusiv și pielea are de suferit, deoarece fumatul încetinează fluxul de oxigen și produce radicali liberi nocivi,care accelerează procesul de îmbătrânire. Deci, reține că această ar fi un motiv foarte serios pentru care să nu te apuci de fumat sau dacă deja ești fumătoare, atunci ar fi bine să ei în calcul să renunți la acest viciu.

Cum alegi parfumul potrivit pielii tale? 5 sfaturi utile

Somnul . Pentru un corp frumos și o minte sănătoasă se recomandă să dormim  min 7 ore-maxim 8 ore pe noapte. Așadar, nopțile nedormite aduc mari daune organismului nostru, iar în ce privește pielea celulele epidermice nu reușesc să se regenereze, astfel pielea își pierde din luminozitate.

Clima și soarele. S-a constatat că 95% din riduri apăr din cauza expunerii la soare. Deci,  evitați expunerea bruscă la soare. Aplicați mai întâi creme protective cu cel mai înalt nivel UV, până pielea se obișnuiește, apoi treptat puteți reduce procentul de protecție. Nu uitați să aplicați cremă împotrivă radiațiilor chiar și când cerul este înnorat.

Alimentația. Fiți mai atente la alimentați căci pielea are de suferit și ea de pe urma a ceea ce mâncați. Evitați mâncărurile picante, evitați sarea în exces, evitați grăsimile și bea foarte multă apă după fiecare masă.

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*