Cum să organizezi o petrecere reușită copilului tău

Când îți pui în plan să organizezi o petrecere pentru copilul tău îți dorești ca el să fie fericit și să aibă o amintire de neuitat despre ziua respectivă.

Succesul petrecerii depinde foarte mult de organizare, iar acest lucru,  ce-i drept, înseamnă foarte mult stres și emoții. Dar ce nu fac părinții pentru copiii lor?

Pentru că tot am vorbit despre petrecerea în cinstea fetiței mele, acum aș vrea să vorbesc despre cum să organizezi evenimentul de neuitat.

Ziua de naștere sau „cumătria”, sunt un prilej de a avea cu adevarat o petrecere pe cinste,  în care să aduni la un loc persoanele dragi. Dar de ce să nu lăsăm pe cel mic, în numele căruia este petrecerea, să își spună cuvântul și să fie centrul atenției?

Poate ar fi timpul ca toate „cumătriile”, în care oricum se investesc niște bani, să fie organizate la o vârstă în care copiii să rămână cu amintiri frumoase. Eu mi-am dat seama de acest lucru după ce am făcut petrecerea fetiței mele. Aniversare si „cumătrie”, doi în unu. Pe lângă clipele frumoase de care copilul își amintește cu multă bucurie, el poate să cunoască mai bine toți nanii și rudele importante din viața noastră și să socializeze cu alți copii.

1-258

Deci,cum să organizezi o petrecere reușită pentru copilul tău?  Câteva sfaturi din propria experiență împreuna cu imagini de la evenimentul nostru…

Ca totul să iasă așa cum îți dorești și să dai o petrecere pe cinste este foarte important să ții cont de următoarele aspecte:

1. Buget.

În primul rând, când planifici o petrecere, trebuie să îți stabilești bugetul. Căci totul depinde de cât îți permiți și cât ești dispus să investești. Cu un buget mic sau mare, o petrecere poate fi foarte bine organizată, dacă îți faci bine calcurile și te consulți, te documentezi în privința ofertelor și prețurilor.

2. Alegerea  locației 

În al doilea rând, pui pe listă cu aproximație numărul de invitați și până la câte persoane poate cuprinde evenimentul. Apoi, în funcție de aceasta alegi locația. Este normal să alegi o sală care să nu fie prea mică, încât invitații să stea înghesuiți sau să se calce pe picioare pe ringul de dans, dar nici prea mare, să sune a pustiu. Însă, totuși țineți cont și de aspectul locației, căci indiferent de cât spațiu are încăperea, locul trebuie să îți placă, să aibă stil și să se potrivească cu petrecerea pe care ți-o dorești. Eu am ales restaurantul Paradis, unul din cele mai bune la momentul actual din orașul Edineț, atât ca prezentare și aspect, cât și calitatea organizării și meniului, etc.

 

3.  Meniul pentru adulți și meniul special pentru copii

În ce privește meniul este cu adevărat o mare bătaie de cap. Aici trebuie să se țină cont  de mai multe aspecte. Noi în Moldova suntem obișnuiți cu mese îmbelșugate și totuși cum să faci încât să nu exagerezi prea tare cu prea multă mâncare, dar nici să nu îi suprinzi pe invitați cu masa goală? În cazul acesta cel mai bine este să te lași pe mâna celor cu mai multă experiență, informează-te printre rude, care și ce preferă, ce ar fi bine să pui în meniu și ce nu. Deși, eu aș fi avut mai multe idei despre menu, până la urmă am cedat cerinților și sfaturilor celor mai mari. La fel, în ce privește băutură, ar trebui să știi cam ce tării preferă invitații să consume. În ce privește copiii, este bine să le organizezi un meniu special, în care să se regăsească gustările care le plac și sunt potrivite pentru ei.

Mamă singură și copil fericit

4. Amenajarea sălii

 

Amenajarea sălii este la fel de importantă, astfel este bine să îți stabilești o tematica și să te gândești bine cam ce ți-ai dori și ce atmosferă ai vrea să creezi încât toți invitații să se simtă bine dispuși și în largul lor. Dacă e petrecerea doar pentru cei mari ar fi ceva mai simplu, însă când sunt implicați și copiii, nu ar trebui să îi excludem. Deci, alege o tematică în funcție de anotimpul în care are loc evenimentul, împodobește sala cu flori și decorațiuni specifice sezonului și pentru că este vorba despre petrecerea copilului încearcă să dai și o notă de basm, încât copii să fie fascinați și atrași de locul în care se află, crează o lume a lor. De exemplu folosește multe baloane, baloane cu helium și personaje din desene animate. Acestea îi va distra pe copii foarte mult.

5. Muzica și distracția

Alegerea muzicii are de asemenea un rol foarte important, deoarece ea va întreține petrecerea. De obicei orice restaurant are formația sa de muzicanți, însă dacă nu îți place și nu corespunde preferințelor tale, nu ezita să cauți pe cineva mai bun. Apoi când discuți repertoriul, ar fi bine să nu uiți și de cei mici, include melodii care să incite și copiii la dans. Astfel, vei reuși să îi ții pe toți la gramadă și activi.

6. Ține copii activi!

Aici poate părea o dilema destul de complicată. Când e vorba de petreceri cei mari vor să se distreze în modul lor, în timp ce copiii sunt mai zburdalnici și pot da batăi de cap părinților. Mulți părinți,  din cauza aceasta, evita să mergă cu cei mici la petreceri, însă consider a fi un lucru greșit, mai ales, când e vorba despre o petrecere în cintea unui copil. Cred ca e nevoie ca părinții să învețe să se distreze împreună cu copii lor. Iar acest fapt ajută foarte mult la dezvoltarea copilului și la includerea lui printre activitățile celor mari, pe de altă parte distracția copiilor poate recreea și înveseli spiritul celor mari. Sfatul meu e că ori de câte ori sunteți invitați împreună cu copii la petreceri, nu-i lăsați acasă. Asemenea petreceri ajută la socializarea copilului cu alți copii de vârsta lui, îi crește autostima, dar mai ales evenimentul îi va rămâne imprimat în memorie ca pe un momenent important ce l-ați petrecut împreună.

Ce facem ca să distrăm copiii la o petrecere?

Urmareste-ma pe Instagram si Facebook

1-479

Eu am vrut să creez un  kids corner cu jocuri gonflabile pentru copii, însă nu am găsit de unde să închiriez așa ceva, decii am căutat alte soluții. M-am consultat cu mai multe mămici despre ideea de a angaja  un baby sitter, dar nici una nu s-a arătat deranjată de faptul că își va supraveghea copilul, așa că am ales să amenajez sala cu cât mai multe baloane, care, fără doar și poate, au  menținut distracția copiilor, iar într-un colțișor am creat un candy-bar, care i-a atras atât pe cei mici, cât și pe cei mari.

Plus, să dai un accent în plus faptului că petrecerea este pentru cei mici, gandește-te la un moment special pentru ei, pentru asta poți apela la animatori, la actori, la mascote, etc, care să vină cu un număr surpriză pentru cei mici. Eu  am ales o trupă de teatru pentru copii din Iași, „Puppets Art Time”, actorii îmi sunt și prieteni din perioada  facultății și care au pus în scena piesa „Hawaii”, ce i-a distrat foarte mult pe copii, dar i-a făcut să râdă și pe cei mari.

7. Păstrează amintirile

Toate evenimentele din viața noastră trec repede, iar cu timpul anumite lucruri se șterg din memorie, rămânem cu amintirea evenimentului, cu senzația de plăcut că am trăit un moment frumos, dar pentru a ne reaminti  și a retrăi încă o parte din acel eveniment, avem nevoie de persoane care să imortalizeze acele clipe. De aceea alege serviciile unei echipe profesioniste care să fotografieze și să filmeze petrecerea, de care să îți amintești și să o revezi peste ani, alături de copilul tău când va fi mare. Aici am colaborat cu Studioul Anastasia.

 

Comments are closed.