Îmbrăcate la fel! Despre rochiile mamă-fiică

1-139

Așa mamă, așa fiică. Această expresie este folosită de cele mai multe ori pentru a evidenția caracterul, dar în ultima vreme, se  potrivește și cu look-ul dintre două generații.

Mereu mi-am dorit să am o fetiță, mai ales ca să o îmbrac și să o coafez la fel ca pe mine. Cred că e visul oricărei femei, care încă de mică dezvoltă acest instinct pieptănând și îmbrăcând păpușile în timp ce visează cu ochii deschiși să aibă o păpușă reală. Nu tot timpul se întâmplă să ai chiar ce îți dorești, dar în cazul meu Dumnezeu m-a ascultat. Orice femeie când aude că „barza” aduce o fetiță,  își dorește ca aceasta să-i semene leit. Își imaginează cum într-o zi, când va fi ea mare, lumea  le va confunda pe stradă.

Dar până atunci, savurăm cu delicatețe  momentul  acesta când ne transformăm visele mici în realitate. Nu doar pe al nostru, dar și pe al lor. Pentru că și cei mici au visele lor, au gustul lor. De exemplu, fetițele privesc cu admirație și cu ochi visători la noi, mamele, când îmbrăcăm ceva special. Jessica abia începuse să vorbească și deja îmi făcea complimente, când mă vedea îmbrăcată în vreo rochiță și aranjată pentru a ieși la vreun eveniment, făcea doi ochi mari de uimire și îmi zicea „Che bella mamma!”. Și atunci de ce să aștept să crească mare ca să ne îmbrăcăm la fel sau să poarte și ea o rochie frumoasă ca a mamei ei?

În ultimii ani, mama și fiica îmbrăcate la fel a devenit o tendință super-cool. Totul a pornit de la Hollywood și s-a răspândit, doar că încă sunt puține magazinele unde poți găsi orice tip de îmbrăcăminte special pentru mamă-fiică. De exemplu, rochiile, rochiile de seară sunt cel mai greu de găsit. Dar în acest caz  e ușor să găsești un atelier de croitorie bun și cu puțină fantezie, poți avea rochia viselor tale. Desigur, costă  mai scump, dar rezultatul, unicitatea, originalitatea ținutei tale vor face mai mult decât toții banii. Rochiile identice mamă-fiică mereu vor arăta stilat și frumos, ce vă va  diferenția de ceilalți, dând o dispoziție jucăușă și de armonie. Mai ales când e vorba despre o petrecere în care centrul atenției sunteți voi.

Atenție, însă! Nu aș recomanda să purtați rochii de seara identice în cazul în care sunteți voi  invitatele la vreo petrecere, la o nuntă, la un botez, pentru că nu ar da frumos să atrageți voi toată atenția, în timp ce acest lucru ar trebui rezervat doar gazdelor. În asemenea caz, mama și fiica se pot îmbrăca cu  rochii la fel dar pe culori diferite, sau rochii cu croială diferită dar sa fie din aceeași stofă sau  puteți alege să purtați accesorii la fel, aceeași culoare la încălțăminte, pieptănătura la fel, o eșarfă identică, cercei, colier, etc.

1-45

O îmbraci pe ea ca pe tine sau te îmbraci tu ca ea?

Preferințele noastre diferă foarte mult de ce și-ar putea dori un copil. Dar uneori este bine să ținem cont de preferințele lor pentru a le oferi mai multă încredere și a le demonstra că știți să ascultați, iar ideea lor contează. De fapt, să îi încurajați contează! Dacă noi pentru o seară specială ne dorim rochii cât mai decoltate, cât mai scurte sau cu trene cât mai lungi, bombardate de paiete, perle, mărgele sau diamante, nu cred că este cazul și când vorbim  de ținuta fetiței. Mai întâi trebuie să vă gândiți cât poate duce copilul și cât de confortabil s-ar simți. Nu are sens să îi dați o rochie grea, sufocantă de la prea multă stofă, pietre sau diamante și etc. De exemplu, fetițele sub trei ani sunt prea mici să se gândească la ținută, iar cel mai potrivite sunt rochițele tip prințesă, iar în acest caz, cred ca e suficient ca voi să alegeți alt model, dar să fie lucrat cu aceeași stofă, pe aceeași culoare. Dacă fetița este deja mai mare, atunci ar  trebui să îi cereți o părere. De exemplu, eu am întrebat-o pe Jessica cum ar dori să arate rochia ei, i-am arătat și unele poze de prin reviste și dorința ei a fost să aibă o fundiță mare. Iar culorile ei preferate sunt galben și rosu. Eu am ales roșu. Și am decis să îmbin eleganța  cu spiritul jucăuș. Astfel, ne-am completat una pe alta. Sper că v-a plăcut!

 

1-37

CUM SĂ ORGANIZEZI O PETRECERE REUȘITĂ COPILULUI TĂU

MAMĂ SINGURĂ ȘI COPIL FERICIT

CE ÎNSEAMNĂ PENTRU NOI CRĂCIUNUL?

Total
1
Shares