Mombello-scurt istoric

                                                                                                                                         Foto: Google

Nelinește. Teroare. Ultimul spital mintal de lângă Milano,Instituto di Cura Antonini,  este locul potrivit pentru a simți cele mai groaznice sentimente. Aici poți trăi propriul film horror, în care ți se face  frică și de propria respirație.

Cunoscut sub numele de Mombello, institutul se află în Provicia Monza, nu departe de Milano și cuprinde mai multe pavilioane abandonate. Acest loc, părăsit de aproximativ  20 de ani, a devenit sursa de inspirație pentru mulți fotografi din zonă și nu numai.

Istoria Mombello datează din 1500, atunci când o familie bogată de milanesi și-au construit casa lor de vară. De-a lungul secolelor vila s-a schimbat și a fost restaurată și extinsă de mai multe ori, până când a fost ocupată de Napoleon în timpul campaniei sale din Italia. Pentru locația sa și frumusețe acest loc era numit de localnici Montebello, ulterior rămânând doar Mombello.
În 1865 acest loc intră în proprietatea Provinciei Milano, care decide să transfere la Mombella pacienții  spitalului psihiatric, Senavra.

Vila și pavilioane sale au căpătat rapid o reputație sinistră, iar zidurile separau lumea civilizată de cea plină de suferință și tristețe. Astfel, în timp se transformă într-o adevărată cetate a ororilor de psihiatrie, care a ajuns să dețină până la trei mii de pacienți, astfel încât să fie numit cel mai mare Ospiciu din Italia.

Hits: 3

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*
*