Christian Dior: Colecție primăvară-vară 2017
La sfarșitul lunii mai casa Dior a prezentat noua colecție primavară-vară 2017. Colecția, sub denumirea „CRUISE”
a fost creată în lipsa directorului casei de modă, dar cu o mare mobilizare din partea echipei sale.

Colecția primăvară-vară 2017

Colecția primăvară-vară 2017 a casei de modă Christian Dior a fost prezentată în cadrul Săptămânii Modei de la Paris. Aceasta a fost prima colecție creată sub conducerea noului director artistic, Maria Grazia Chiuri. Colecția a fost inspirată de teme feministe și a inclus un mesaj puternic de împuternicire a femeilor.

Una dintre caracteristicile distinctive ale colecției a fost utilizarea de denim. Chiuri a introdus materialul clasic în colecția de modă de lux, creând o abordare nouă și inovatoare asupra acestuia. Colecția a inclus, de asemenea, rochii ușoare și vaporoase, fuste și cămăși cu volane, dar și jachete și pantaloni eleganți.

Noua colecție, Christian Dior, se caracterizează prin non-conformism personalizat și exclusiv, ea aduce în prim-plan pantalonii printați, evazați sau scurți, mânecele bufane, rochiile de proporții distorsionate, rochii cu centuri din piele și eșarfe în zona taliei.

Fendi: Colecție toamnă-iarnă 2016/2017

Paleta de culori a colecției a inclus nuanțe luminoase de albastru, roșu, roz și bej. De asemenea, au fost prezente și imprimeuri florale delicate, care au adăugat o notă romantică la colecție.

Tendințe și caracteristici ale colecției

Una dintre cele mai importante tendințe ale colecției a fost utilizarea de denim. Chiuri a integrat materialul într-un mod inovator și surprinzător, transformându-l în piese de lux. De asemenea, au fost prezente și piese cu volane și rochii vaporoase, care au adăugat o notă romantică la colecție.

Istoria casei de modă Christian Dior

Christian Dior a fondat casa de modă cu același nume în anul 1946, la Paris. Primul său spectacol a fost un succes imediat, iar design-urile sale feminine, sofisticate și elegante au revoluționat moda. Dior a introdus „New Look”, o tendință care a inclus fuste pline și corsete strânse, care a contracarat tendința de a purta haine mai simple, mai masculine și mai economice, care erau populare în timpul războiului.

Dior a continuat să fie o forță majoră în lumea modei până la moartea sa, în 1957. În anii care au urmat, casa de modă Dior a fost condusă de o serie de designeri talentați, care au continuat să inoveze și să inspire. Astăzi, Christian Dior este una dintre cele mai iconice case de modă din lume și rămâne o influență importantă în moda contemporană.

Urmareste-ma pe Instagram si Facebook