Cel mai spectaculos show din istoria modei: Fendi a instalat pasarela în Fontana di Trevi din Roma

Unul dintre cele mai spectaculoase show-uri din istoria modei a fost semnat recent de Fendi, celebra casă de modă, renumită pentru bijuteriile și parfumurile deosebite, dar mai ales pentru hainele de blană cu care s-a remarcat încă de la început.

Numele Fendi, constitue o emblemă a luxului desăvârșit, iar această o demonstrează și cu ultima colecție prezentată săptămâna trecut la Roma, unde cu ocazia aniversării celor 90 de ani de brand și de succes în întreaga lume, Silvia Venturini Fendi împreună cu Karl Lagerfeld, au prezentat colecția toamnă-iarnă 2016/2017 printr-un show de excepție, realizat în cel mai emblematic loc al capitalei italiene, Fontana di Trevi.
Potrivit criticilor de modă și a invitaților prezenți la eveniment, acesta este cel mai spectacolos show fashion din istoria modei, datorită faptului că nimeni până acum nu a pus pasarela în mijlocul Fontanei di Trevi.

Hainele de lux Fendi s-au îmbinat perfect cu fundalul plin de artă din cel mai simbolic loc al Romei, Fontana di Trevi, care sub lumina reflectoarelor au strălucit și au încărcat cu mai multă magie atât locul, dar și colecția de haine de lux prezentată de Fendi și Karl Lagerfeld.

Evenimentul a părut și mai magic atunci când modelele au început să defileze pe pasarela de sticlă, amplasată în mijlocul fântânei arteziene, care dădea efect că fetele chiar ar merge pe apă, îmbrăcate cu rochii de poveste sau blănuri de lux (cea mai scumpă fiind în valoare de 1 milion de euro).

kendall-jenner-bella-hadid-trevi-fountain-fendi-18Fontana di Trevi este deja un loc iconic pentru lumea cinematografică, aici au fost realizate multe scene din filme, mai ales din filmele de dragoste, unde protagoniștii îndrăgostiți se refugiau sau erau doar în trecere pe la Fontana di Trevi unde își puneau câte o dorință, conform mitului că Fontana împlinește orice dorință dacă arunci o monedă.

Colecție toamnă-iarnă 2016/2017 Fendi, intitulată „Legends and Fairy Tales

Conform datelor istorice povestea brandului Fendi datează de la începutul anului 1926, când Adele Casagrande a deschis un magazin în Romă ce comercializa blănuri și haine de piele. Magazinul a primit numele Fendi, în urma căsătoriei dintre Adele cu Edoardo Fendi. Pe parcurs în afacere s-au implicat și cele cinci fiice al cuplului, care au extins afacerea fiecare ocupandu-se de o ramură anume. Astfel, Fendi a ajuns să se ocupă și de accesorii, poșete, vestimentație, bijuterii. În 1965, familia Fendi și-a unit forțele cu designerul Karl Lagerfeld, care a dus la realizarea primei colecții  Fendi prin care erau prezentate hainele de blană naturală, care în viziunea casei de modă, blană este eleganța întruchipată a femeie.

În prezent Fendi are peste 100 de magazine în cele mai importante orașe ale lumii, însă cu toate acestea cel mai renumit magazin rămâne cel din Roma.

800px-Trevi_Fountain,_Rome,_Italy_2_-_May_2007