Look of the summer: Romantic punk

Acest editorial este ceva mai îndrăzneț, nonconformist, dar, în același timp, elegant și romantic. Hainele sunt o inspirație din stilul punk reinventat și regândit de stilista româncă Irina Tîrdea. Stilul Punk a fost foarte în vogă în anii ’70-’80, însă este foarte des întâlnit și astăzi, reinventat într-o manieră futuristă. Acest stil vestimentar  reprezintă o  combinație  între nonconformism și romantic, este un stil unic, complex și foarte îndrazneț.  Stilul Punk nu înseamnă doar un trend dintr-o anumită perioadă, ci reprezintă mai degrabă un stil de viață artistic, modă lipsită de prejudecăți și care nu cunoaște niciun fel de limite.

Pentru primavara/vara 2016 romantismul capătă o latură mai întunecată. Designerii s-au gândit să amestece cele două elemente și astfel să creeze un nou concept: romantic punk. Materialele esențiale pentru noul concept sunt: tulul și mătasea, însă nu sunt excluse nici vibrațiile vechi gen jaketa din piele sau ținutele cu elemente metalice. Culoarea predominantă a stilului punk a fost mereu negru, combinată cu diferite culori  aprinse, în funcție de sezon. De exemplu dacă vă amintiți de Gala Met din această primăvară, multe dintre marele vedete de pe covorul roșu au purtat ținute în stil punk.

În ce privește ținuta din pozele de față, port: top negru din paete metalice și fustiță neagră transparentă, realizata din tul negru cu trenă de culoare roșie, la care am ales o pereche de sandale elegante si un look cât mai natural, tocmai pentru a da o notă de eleganță și romantism acestui editorial.

CRT_2535CRT_2543aCRT_2560CRT_2568CRT_2569

Milano, Iunie 2016

Clothes and Accessories – Iris Collection by Irina Tîrdea

Makeup and hair stylist: Nur Pastorino

Photo by Giorgio Taddia

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*