Rio Marina

Cea mai frumoasă perioadă pe Elba este sfârșitul lunii august sau luna septembrie. Dacă alegeți să faceți o vacanță acolo și căutați liniște, atunci perioadă această este favorabilă pentru un sejur de lux. Plus, clima de pe Elba vă permite să faceți plajă chiar până la sfârșitul lunii octombrie.

Despre Insula Elba am vorbit în nenumărate rânduri, însă despre orașul Rio Marina nu v-am povestit prea multe.

Rio Marina este cel mai apropiat punct de continent, având vederea spre canalul Piombino. Localitatea este foarte faimosa încă de mii de ani datorită istoriei  legate în mod exclusiv de extragerea și transportul materialelor feroase. Ceva mai recent după închiderea minelor Rio Marina și-a asumat calea turismului, care, totuși, datorită, istoriei legate de mine, reușește să atragă anual mii de turiști curioși să viziteze rămășițele unui trecut spectaculos. O altă faimă a orașului Rio Marinao  reprezintă poposirea lui Napoleon. Potrivit datelor istorice, cand Napoleon a ajuns prima dată pe Insulă a debarcat în portul Rio Marina, unde a fost primit cu lauri de către oficialitățile locale de la acea vreme.

Rio Marina este carecterizată ca fiind un orășel mic, înconjurat de un peisaj deluros cu fier tipic roșiatic. Viața orașului este concentrată în principal în zona portului, unde se găsește faleza, Turnul de Appiani (zis  ceasul). Aici se găsesc multe restaurante, baruri. În zona portului este și o mică plajă, La Spiaggia del Sasso, cu un efect metalic strălucitor datorită nesipului negru.

Localitatea este foarte confortabilă,  înconjurată de plaje superbe, cu pietriș alb amesticat cu nisip. O plajă supebă este Cala Seregola, unde se pot vedea și din rămășițele minielor. La vest de Rio Marina se află satul Cavo, unde se găsesc plaje mai mari și mai populate de turiști.

Noaptea Rio Marina este o bijuterie  luminată de o mulțime de felinare. Un spectacol senzițional de artificii are loc în fiecare an în port de ziua orașului, pe 16 august. Dacă se întâmplă să ajungeți pe Elba, în Rio Marina neapărat să vă opriți măcar pentru o plimbare și o înghețată  delicioasă.

Trips Rio MarinaTrips Rio Marina

Trips Rio MarinaTrips Rio MarinaTrips Rio MarinaTrips Rio MarinaTrips Rio MarinaTrips Rio MarinaTrips Rio MarinaTrips Rio MarinaTrips Rio Marina

Hits: 15

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*
*