Rio Marina- O oază de liniște și relaxare

Rio Marina este o localitate situată pe insula Elba din Italia, care oferă turiștilor o experiență unică de vacanță. Această destinație turistică combină frumusețea plajelor cu istoria și cultura zonei, oferind turistilor oportunitatea de a explora și de a se bucura de plaje si distractie pe cinste.

Insula Elba: Care e cea mai buna perioada pentru un sejur?

Cea mai frumoasă perioadă pe Elba este sfârșitul lunii august sau luna septembrie. Dacă alegeți să faceți o vacanță acolo și căutați liniște, atunci perioadă această este favorabilă pentru un sejur de lux. Plus, clima de pe Elba vă permite să faceți plajă chiar până la sfârșitul lunii octombrie.

Museul lui Napoleon- Vila Mulini

Rio Marina – O destinație turistică incantatoare pe insula Elba

Despre Insula Elba am vorbit în nenumărate rânduri, însă despre orașul Rio Marina nu v-am povestit prea multe.

Rio Marina este cel mai apropiat punct de continent, având vederea spre canalul Piombino. Localitatea este foarte remarcata, – -datorită istoriei  legate în mod exclusiv de extragerea și transportul materialelor feroase. Ceva mai recent după închiderea minelor Rio Marina și-a asumat calea turismului, care, totuși, datorită, istoriei legate de mine, reușește să atragă anual mii de turiști curioși să viziteze rămășițele unui trecut spectaculos. O altă faimă a orașului Rio Marinao  reprezintă poposirea lui Napoleon. Potrivit datelor istorice, cand Napoleon a ajuns prima dată pe Insulă a debarcat în portul Rio Marina, unde a fost primit cu lauri de către oficialitățile locale de la acea vreme.

Rio Marina este o destinație perfectă pentru cei care doresc să se bucure de soare, mare și plaje, fără agitația și zgomotul unei stațiuni turistice aglomerate.

10 imagini superbe de pe Insula Elba

Rio Marina este carecterizată ca fiind un orășel mic, înconjurat de un peisaj deluros cu fier tipic roșiatic. Viața orașului este concentrată în principal în zona portului, unde se găsește faleza, Turnul de Appiani (zis  ceasul). Aici se găsesc multe restaurante, baruri. În zona portului este și o mică plajă, La Spiaggia del Sasso, cu un efect metalic strălucitor datorită nesipului negru.

Plajele din Rio Marina – Un Paradis al Apelor Cristaline

Plajele din Rio Marina sunt cunoscute pentru apa lor cristalină și nisipul fin. Sunt oportunități excelente pentru plimbări, înot și practicarea sporturilor nautice, cum ar fi windsurfing sau plimbări cu barca. De asemenea, puteți alege să vă petreceți ziua înconjurat de natura intactă, între pinii și tufele de mirt din zona de coastă.

Localitatea este foarte confortabilă,  înconjurată de plaje superbe, cu pietriș alb amesticat cu nisip. O plajă supebă este Cala Seregola, unde se pot vedea și din rămășițele minielor. La vest de Rio Marina se află satul Cavo, unde se găsesc plaje mai mari și mai populate de turiști.

Noaptea Rio Marina este o bijuterie  luminată de o mulțime de felinare. Un spectacol senzițional de artificii are loc în fiecare an în port de ziua orașului, pe 16 august. Dacă se întâmplă să ajungeți pe Elba, în Rio Marina neapărat să vă opriți măcar pentru o plimbare și o înghețată  delicioasă.

Urmareste-ma pe Instagram si Facebook

DSC_1101 - CopyDSC_1114

rio-marina-06-750x440rio-marina-07rio-marina-014-750x440DSC_0578_4DSC_0581_1DSC_0587_3DSC_0626DSC_0660_2DSC_1122

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*