Milano: Castello Sforzesco

Castelul Sforzesco este unul din principalele obiective turistice din Milano. Mai mult, in topul italienilor, este pe locul doi ca reper principal de vizitat după Duomo. Așa dar, dacă vii să vizitezi Milano, o vizită la Castelul Sforzescu nu ar trebui să o ratezi.

Ce ar trebui sa știi despre Castelul Sforzescu?

Castelul Sforzesco este considerat unul dintre cele mai mari castele din Europa, construit de Francesco Sforza în secolul al XV-lea si era principala reșidință a Ducilor din Milano.

Castelul Sforzesco este construită din cărămidă roșie cu turnuri înalte și ziduri de apărare, care a avut un rol important în istoria milaneză. Castelul a fost distrus aproape în totalitate în anul 1447, dar refăcut de familia Sforza ca reședința regală. De-a lungul secolelor au fost implicați mulți arhitecți și designeri, inclusiv Leonardo da Vinci,  care au pictat în frescă mai multe camere ale apartamentului ducal și din care rămâne astăzi Sala delle Asse.

În secolul al XVI-lea castelul a trecut sub stăpânirea spaniolă, care l-a folosit ca cetate militară și l-a dotat cu un nou sistem defensiv de stele proiectat de Vincenzo Seregni. Castelul Sforzesco și-a păstrat destinația militară chiar și sub stăpânirea habsburgică și napoleonică. Cu toate acestea, Napoleon a ordonat distrugerea clădirii, în acord cu populația milaneză, care a văzut Castelul ca simbol al unei tiranii străine vechi de secole.

Însă Castelul Sforzesco a supraviețuit distrugerii și a fost restaurat la începutul secolului al XX-lea de către arhitectul Luca Beltrami, redându-i un aspect cât mai original posibil. În prezent Castello Sforzesco găzduiește unele dintre cele mai importante muzee din Milano, inclusiv Pinacoteca del Castello Sforzesco, Muzeul Egiptean, Muzeul de Artă Antică, Muzeul de instrumente muzicale, Arta Biblioteca, Arhivele Istorice și Biblioteca Trivulziana, Colecția de tipărituri Bertarelli.

Descoperă Italia: Ce să vezi într-o zi în Bologna

Cel mai înalt turn al Castelului este Torre del Filarete, care măsoară 70 de metri și  reprezintă intrarea principală în Castel, iar în dreptul acestuia se află o superbă fântână. Turnul cu Ceas este decorat cu o sculptură care îl reprezintă pe Regele Umberto și cu statuia Sfântului Ambrozie.

Urmareste-ma pe Instagram si Facebook

 

ilanl Image from Wikimedia