Lacul Como

Descoperă frumusețea  orașului Como situat în fața lacului Como,  unul dintre cele mai cunoscute și frumoase obiective turistice din Nordul Italiei.

Orașul Como, situat în fața lacului, a fost una dintre destinațiile turistice preferate încă din secolul al XIX-lea. Acesta are o istorie bogată și o arhitectură impresionantă, precum și o mulțime de atracții turistice, cum ar fi bisericile și palatele istorice, piața centrală și Grădina Botanică.

Despre călătorii și apusuri de soare

Peisajul magnific al Lacului Como a fermecat de-a lungul secolelor artiști și călători precum: scriitorul francez Flaubert, muzicistul Gioacchino Rossini, Giuseppe Verdi și Vincenzo Bellini, care în această zonă a scris operă “Norma”.

Lacul Como rămâne și în prezent un loc atractiv unde multe celebrități, chiar și de talie internațională, se refugiază în aceste locuri superbe pentru a admiră frumusețea lacului, dar și frumusețea fermecătoare a orașelor din prejurimi.

Lacul Como este situat la aproximativ 50 km de Milano, între provinciile Como și Lecco și este al treilea lac italian (cu adâncime de 410 metri), după Lacul Gardă și Lacul Maggiore.

Totodată este unul dintre cele mai importante lacuri din Lombardia, are o formă caracteristică a unui Y inversat, ce se desfăsoară în trei ramuri: sud-vest de Como și Lecco în sud-est și nord Colico.

Malurile sale se bucură de numeroase puncte de vedere fascinante: sate pitorești, vile frumoase și grădini luxuriante ce asteaptă vizitatorii în căutare de relaxare, divertisment și cultură în contact strâns cu natură.

Multe vile splendide, de pe malul lacului, fac parte din casele de vacanță ai familiilor nobilile din secolul al XVI-lea, în timp ce orașele și punctele centrale de-a lungul Lacului Como oferă priveliști și istorii prețioase de descoperit. De exemplu în Como, orașul de la care se trage și numele Lacului, se află Museo didattico della Seta, unde se poate urmări tradiția producției de textile din Como.

 Atracții turistice și sporturi extreme pe Lacul Como

La punctul de întâlnire al celor trei ramuri ale lacului Como se află Bellagio, un orășel cu vile elegante aristocratice, amintim Villa Serbelloni și Villa Melzi, acesta din urmă cunoscută pentru parcul botanică. Spre sud de lacul Como ajungem la Lecco. Aici se poate vizită la Villa Manzoni și Museul lui Manzoni.

Como-Brunate: Ce să vezi la Como în doar o zi

La nord de lac puteți vizită orașe frumoase precum Varenna, Bellano și Colico, sediul central al Abației Piona. Pe lângă vocația istorică și culturală a Lacului Como se alătură activitățile sportive  în aer liber. Această zonă este  este o destinație perfectă pentru iubitorii de vacanțe active. De exemplu, vara fanii sporturilor nautice se pot bucura de navigație, canotaj, windsurfing, canotaj cu motor, ski nautic sau kite-surfing. 

Practicanții „sporturilor  aeriene”, cum ar fi planorul, parapanta și alunecarea lină se pot bucura de un punct privilegiat cu o vedere deschisă spre lac. Iubitorii de munte pot încerca alpinism, excursii, drumeții, ciclism sau călărie.

 Fie că e vară sau iarnă Lacul Como este mereu un loc perfect pentru un sejur de odihnă, pentru un weekend relaxant în să va încărcați cu energie și mult pozitivism.

Urmareste-ma pe Instagram si Facebook

dsc_8694

dsc_8669

dsc_8704dsc_8705dsc_8715dsc_8716dsc_8737dsc_8739dsc_8740