Ce spun culorile pe care le porți despre personalitatea ta?

Trăim în mod constant înconjuraţi de culori, nuanţe şi combinaţii pe care le formează acestea în jurul nostru sau asupra hainelor pe care le purtăm. Fiecare obiect pe care-l folosim, fiecare piesă de mobilier al casei noastre, fiecare floare care ne place şi o mirosim, are o culoare. La fel şi hainele pe care le îmbrăcăm zilnic au o culoare sau mai multe, de obicei sunt  culoari care ne plac, dar care fără se ne dăm seama trasmit un mesaj despre noi, despre personalitatea noastră.

V-aţi întrebat vreodată de ce alegeţi o haină de o culoare şi nu alta? Afară de faptul că răspunsul e că vă place respectiva culoare v-aţi gândit ce efect are culoarea dată pentru starea voastră de spirit? Cum vă face să vă simţiţi și ce transmite despre personalitatea voastră?

Culorile schimbă starea noastră de spirit, sentimentele şi emoţiile noaste şi totodată ele pot vorbi despre sentimentele pe care le experimentăm în timpul de vieţii. Deci, nu întâmplător alegem uneori să purtăm haine de culori închise, sau  haine de culori deschise,  sau poate neutre.

Chiar şi culorile alese de un artist în lucrările sale spun câte ceva despre el, îi pot caracterizeaza personalitatea. sau starea de spirit din timpul realizării operei respective. Kandinski, un celebru pictor, spunea despre culori: “Culoarea este mijlocul de a exercita o influenţă directă asupra sufletului.”

Semnificația culorilor și cum ne influențează starea de spirit?

În prezent este cunoscut faptul că culorile, în funcţie de nuanţe, pot atinge diferite corzi ale sufletului uman şi pot restabili stările de spirit, în căzul în care se suferă de o anomalie emotivă. Chiar există şi terapii ale culorilor pentru a permite o mai bună legiferare emoţională.

Urmareste-ma pe Instagram si Facebook

el-color-de-la-ropaCe exprimă culorile hainelor despre personalitatea noastră şi care sunt culorile potrivite în funcţie de temperamentul fiecăruia. Iată două întrebări despre care vreau să vorbim prin prisma studiilor ştiinţifice efectuate de specialiştii în domeniu, astfel încât atunci când aveți nevoie să știți ce culori să alegeți din garderoba voastră.

Roşu este o culoarea mai mult aleasă de cei care doresc să se remarce, în mod conştient sau inconştient. Deobicei, roșu este purtat de persoanele cu un temperament pasional sau agresiv. Este recomandat să purtaţi ceva roşu când afară este frig, deoarece este o culoare care are un efect benefic asupra circulaţiei periferice.

Galben: o culoare potrivită persoanelor extrovertite. Stimulează vitalitatea, raţionalitatea și produce o acţiune benefică a funcţiilor limfatice şi a sistemului gastric. Dacă aveți astfel de probleme ar fi bine să purtați mai mult galben.

Portocaliu: este culoarea potrivită persoanelor cu un ego puternic, caracterizat de dorinţa de a-şi exprimă bucuria şi buna dispoziţie. Este benefică pentru cei care suferă de reumatism.

Verde: este o culoare preferată de către persoanele reflexive şi calme, fiind o nuanţă relaxantă are un rol revigorant, astfel este foarte potrivită pentru persoanele mai agitate. Ea poate avea şi un efect de detaşare faţă de preocupările noastre.

Albastru: este prin excelenţă o culoare relaxantă, te poate ajuta atunci când simţiţi nevoia de relaxare şi pace. Este potrivită personalităţilor cu o capacitate afectivă puternică. Această culoare mai exprimă şi disponibilitate.

Mov: culoarea aleasă de personalităţi schimbătoare şi creative. Aşadar, o puteţi încerca să o folisiți mai des dacă aveți nevoie de creativitate. Este o culoare fascinantă care exprimă senzualitatea. Nu se recomandă să fie purtată în preajma persoanelor ghinioniste, dar şi în anumite situaţii mai solemne, căci ar putea lăsa o imagine ciudată, bizară despre voi.

Negru: este o culoarea aleasă de persoanele care tind sau vor să fie neobservate. Cu toate acestea este o culoare etalon în lumea modei, potrivită oricărei situaţii în funcţie de croială.

Alb: culoarea aleasă pentru a exprima puritatea vârstei și a spiritului, prospețime și tinerețe, dar în același timp exprimă detașare afectivă, fiind considerată o culoare “rece”.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*