7 filme pe care trebuie să le vezi ca să iubești toamna

Toamna și-a intrat pe deplin în drepturi, cu zile mohorâte, cu zile reci, vânt, ploi, frunze care cad și culorile care transformă totul într-o culoare ruginie-maro. Și totuși cât e de frumos acest anotimp. Toamnă este protagonista unor filme de neuitat, filme care au făcut istorie în lumea cinematografică. O parte din ele sunt filme dramatice, altele comedii, dar sunt câteva filme în care toamnă este deosebit de frumoasă și nu ai cum să nu te îndrăgostești de ea.

Toamna, anotimpul care ne face să ne gândim la cele mai frumoase povești de dragoste, la iubiri ce zguduie din temelii firea omului. Aceste povești încadrate foarte bine în filme, plasează protagoniștii principali într-un tablou de vis, într-o imagine care are aproape aspectul unui tablou ireal.

Iată că am selectat pentru voi 10 filme în care anotimpul principal este toamna, filme care ne fac să apreciem partea cea mai frumoasă și romantică a acestui sezon. Cu siguranță ați auzit deja de ele sau poate le-ați văzut, dar de ce să nu le reveți în toamna aceasta la o ceașca de ceai fierbinte.

Autumn in New York 

autumn-new-york

Un film romantic destul de cunoscut, scenele din acest film au fost filmate în Parcul Central (Central Park) din New York, cel mai mare și cunoscut parcu al orașului. Toamna parcul se umple de frunze, colorând totul în jur în nuanțe tipice toamnei ce transforma New York-ul într-un oraș de vis.

When Harry met Sally

harry-ti-presento-sally

O comedie romantică de excepție cu două personaje principale indimenticabile: Mag Rayan și Billy Crystal. Filmul se desfășoară pe perioada mai multor ani și a mai multor anotimpuri, dar cele mai bune scene din film sunt spre sfârșitul filmului și nu se poate nega faptul că toamna cu efectul culorilor și atmosferei magice și-au pus amprenta pe finalul acestei povești de dragoste.

Filme pe care trebuie neapărat să le vezi în vara aceasta

You’ve got mail 

This image released by Warner Bros. Home Video shows actors Tom Hanks, left, and Meg Ryan in a scene from the romantic comedy "You've Got Mail," directed, co-written and co-produced by Nora Ephron. Publisher Alfred A. Knopf confirmed Tuesday, June 26, 2012, that author and filmmaker Nora Ephron died Tuesday of leukemia in New York. She was 71. (AP Photo/Warner Bros. Home Video)
O altă comedie romantică cu Mag Rayn  ce și de acestă dată este filmată a New York.   Ca și în cazul  When Harry met Sally, filmul se desfășoară în mai multe sezoane, doar că de acetă dată deschiderea filmului este cu sezonul tomnatic.

(500) day of summer

daysofsummer

Chiar dacă și acest film se desfășoară pe perioada unui an, incluzând cele patru anotimpuri. Toamna devine protagonista acestui film, care da dinamicitate scenelor de dragoste. Totul pare să se complice, iar tensiunea emoțională tinde să crească.

Dead poets society

97803820160118105308

Un film cunocut cu celebrul Roby Williams în rolul unui profesor reușește să transmită studenților săi ceva mai mult decâ adevărata pasiune pentru poezie. Determinarea, puterea visurilor și dorința studenților ai școlii private Middletown prind formă înca de la începutul filmului care se deschide cu schene de început de an școlar, în timp ce toamna devine și ea protagonistă.

Good Will Hungtin

hkiq7p12kpn5gv6pgp7s

Filmul ne duce în orașul Boston, unde toamna este de o frumusețe absolută. În acest film scenele filmate toamna nu sunt foarte multe, dar toate magice în felul lor. Iar Boston este un oraș cu multe locuri spectaculoase, dacă ne gândim doar la acele locuri ce îconjoară Universitatea Havard.

Rushmore

rush-biggComedia lui Wes Anderson nu este pentru oricine, dar este interesantă perioada sezonului tomnatic  și in perioada unui semestru întreg în care regizorul încearcă să foloseascp de efectele schimbărilor sezoniere și a temperaturilor, încat să dea un sens de dispoziție protagonistului principal. O scenă indimenticabile din cele de toamnă este Halloween.

Urmariți-mă pe Instagram și pe Facebook.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*