10 Motive simple pentru o viață fericită

Foarte des se întâmplă să cădem în melancolie, tristețe și deprimare. Mai ales toamna.  Toamna influențează starea noastră de spirit, din cauza reîntoarcerii la serviciu din concediu,  vin ploile, cad frunzele, zilele se scurtează. Toți acești factori acționează diferit asupra organismului nostru și pot determina o stare spirit negativă.

Suferința este inevitabilă din viețile noastre, ea este o emoție ce nu poate fi ștearsă din firea umană, o emoție benefică în formarea caracterului nostru. Suferința ne împinge către schimbare, către evoluție, către mai bine. Tot ea ne ajută să devenim mai puternici, să ne descoperim, să ne autocunoaștem. Dar se întâmplă că, chiar în momente bune din viață noastră, când totul ne merge bine și nu ne lipsește nimic, totuși ne simțim nefericiți, ne lăsăm copleșiți de tristețe, de durere, ne simțim furioși și mereu revoltați cu noi înșine, cu cei din jur.

Cele mai simple motive pentru care ar trebui să fim fericiți

De multe ori ajunși mari uităm de lucrurile mărunte care ne pot face cu adevărat fericiți. Ne pierdem pin proiecte și vise imense,  uităm de unde am ponit, de lucrurile simple de care dacă ne-am aminti mai des am avea mereu fericirea cu noi. Uneori este suficient să privim copiii sau să ne întoarcem în copilărie la momentele în care nu știam de calculatoare, bani, mașini, afaceri și totuși eram atât de bogați, căci eram fericiți,  mereu entuziaști în căutare de  aventuri și lucruri noi de descoperiri.

După un șir prea mare de evenimente care ne sunt date să le trăim în decursul vieții uneori devine greu să distingem acele lucruri mărunte de care este suficient să ne amintim că să se întoarcă bucuria la noi în momentul în care ne scăpa.

Într-un moment de melancolie, am căutat pentru mine cel puțin zece motive la care să mă gândesc mereu ca să-mi alung tristețea și le-am pus pe o hârtie, iar atunci când sunt tristă le citesc și încep să zâmbesc. Acum  m-am decis să le împărtășesc cu voi.

Zece motive pentru a fi fericiți și recunoscători vieții

1.Ești sănătoasă. Nu suferi nici de foame, nici de sete; ai mâncarea, apa la dispoziție.

2. Ai o casă cu tot ce îți trebuie în ea. Ai părinții, fratele, copilul sănătoși.

3. Există soare chiar și atunci când sunt nori. Trebuie doar să ai răbdare ca norii să se împrăștie.

4. Știi să scrii, să citești, ai terminat o școală, ai un job.

5. Undeva, la câțiva km distanță sunt câțiva prieteni dragi care așteaptă să te vadă.

6. Ai trăit și momente grele în viață și nu ai murit.

Am învățat să culeg doar gânduri frumoase și sunt fericită!

7. Ai trăit și momente frumoase și cu siguranță nu vor fi ultimele.

8. Ai posibilitatea să alegi ce mănânci, cu ce te îmbraci și cu ce te încalți.

9. Ai o inimă ce bate, deci ești vie.

10. Nu ești singură, mereu undeva cineva te așteaptă să te asculte și să te  strângă în brațe.

Acestea sunt doar zece motive simple și generale la care ar trebui să ne gândim în fiecare zi și să fim recunoscători vieții. De multe ori, uităm de ele, și ne fixăm asupra  lucrurilor materiale, costisitoare, imaginare, greu de realizat.

Trebuie să fim conștienți de faptul că viață noastră nu este o regulă, ci o excepție. Este un privilegiu care oferă un șir lung de momente plăcute, bucurii prețioase, lecții de viață cărora, uneori, le acordăm importantă, alteori le trecem în umbră, de unele uităm pentru totdeauna, de altele ne amintim și le scoatem la iveală.

Dacă am prețui mai des lucrurile cu adevărat importante din viață noastră, am reuși să fim cu adevărat fericiți.

Urmareste-ma pe Instagram si Facebook

 

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*