Răzbunarea: Rănind nu ți se va duce rana din suflet

Răzbunare nu este întotdeauna soluția unei probleme, de fapt, ea nu va face decât să accentueze suferința psihologică a răzbunătorului. Află ce ar trebui să faci pentru a ieși din cercul vicios al dorințelor de răzbunare.

E nevoie de mult curaj și putere  să iubești cu adevarat, să iubești fără să dezamăgești, iar atunci când se întâmplă să fii tu dezamăgit e nevoie de multă iubire ca să știi să te retragi. Să te retragi în liniște, fără să dai frâu liber răzbunării.

Uneori, când dragostea nu ne este împărtășită pe măsura așteptărilor noastre, ne lăsăm cuprinși de durere, iar durerea este atât de năucitoare, că ai vrea  și cel care ți-a pricinuit-o să o simtă la fel. Doar că răzbunarea ucide iubirea, iubirea din noi, dar și iubirea celuilalt.

Cât timp îți ia să treci peste o despărțire?

Cât de periculoasă poate fi răzbunarea, dar și laturile ei pozitive…

Răzbunarea vorbește despre noi, despre laturile ascunse din personalitatea noastră. Emoțiile ne ajuta să ne descoperim să ne înțelegem și să creștem.  Câți dintre voi nu ați fost încercați măcar odată în viață de o sete nebună de răzbunare pe o persoană care v-a dezamăgit sau va provocat o mare durere în suflet. Instinctiv, toți am fost cuprinși uneori de dorință de răzbunare, fie că recunoaștem sau fie că nu o vom recunoaște niciodată. Cu toate că uneori ajută să fim sincer măcar cu noi înșine.

Răzbunarea este un act prin care ne căutăm dreptatea, prin care vrem să ne revanșăm pentru toate suferințele pricinuite din partea altei persoane, de cele mai multe ori este mereu vorba despre o persoană apropiată nouă și pe care am iubit-o.

Potrivit specialiștilor, dorință de răzbunare poate fi un act și benefic, atâta timp cât doar ne o imaginăm, apoi ne calmăm și mergem mai departe. Însă, răzbunarea poate deveni o problemă serioasă când de la imaginație, se ajunge la fapte, se întocmesc diferite planuri diabolice pentru a distruge cealaltă persoană. Aici vorbim deja de o boală psihică și atunci ar trebui să ne adresăm unui psiholog. Răzbunarea nu va face să ne simțim mai bine, răzbunarea nu va repara prejudiciul moral sau sentimental, răzbunarea doar va complica și mai mult lucrurile și ne va cauza și mai multe traume.

Ce să nu faci niciodată pe o rețea de socializare

Cea mai bună răzbunare este nici o răzbunare

Persoanele care cultivă ideea de răzbunare nu fac decât să țină deschise propriile răni. Ideea de răzbunare este atât de chinuitoare uneori că se transformă într-o obsesie, iar faptul că în fiecare zi continuăm să ne gândim la durerea noastră și cauzele ei, nu facem decât să  alimentăm suferința noastră și să nu ne permitem să mergem mai departe și să fim din nou fericiți.
Pentru a ne feri de un asemenea cerc vicios este cel mai bine să ne îndepărtăm pentru o perioadă de „inamicul” nostru, persoana care ne-a rănit, și să încercam să uităm de existența lui, astfel după ce suferința se va diminua, veți analiza lucrurile cu mai multă înțelepciune și atunci veți înțelege că iertarea și uitarea este cea mai bună răzbunare.

Urmareste-ma pe Instagram si Facebook