8 lucruri pe care trebuie să le știi despre iubirea adevărată

Să iubești cu adevărat însemnă să știi, să recunoști și să înțelegi că fiecare persoană are defecte la fel cum și calități. Mai devreme sau mai târziu unele gesturi ale partenerului te pot deranja, că nu tot timpul va fi lapte și miere că în poveștile cu prinți și prințese.

Iubirea adevărată este acel ceva care depășește orice coincidența a iubirii. Iubirea adevărată înseamnă să te îndrăgostești de diferențele dintre voi cu aceiași intensitate cu care îi iubești calitățile ce va unește, iubirea adevărată înseamna să tolerezi defectele și să îți deschizi porțile încrederii. Nu poți spune că iubești o persoană până când nu îi cunoști toți demonii: supărare, furie și tot felul de contradicții. Că să iubești cu adevărat trebuie să înțelegi că într-o relație nu totul poate fi bine, dar că există și tensiune, și haos, și explozii puternice. Pe scurt, iubirea înseamnă să trăiești luând în calcul multe detalii, incuse sunt visele și dezamăgirile. Dacă înțelegem aceste lucruri atunci vom înțelege valoarea reală a iubirii.

Sfaturi pentru a menține o relație de cuplu sănătoasă

ce-este-iubireaDragoste este o mare provocare. Pentru ai face față, mai întâi trebuie să scăpam de toate ideile care ne impiedică să ne confruntăm cu realitatea; trebuie să avem concepte clare, care ne vor ajută să înțelegem ce este și ce nu este iubire adevărată. Iată 8 lucruri pe care trebuie să le știi despre iubirea adevărată.

Iubirea în societatea de astăzi. De ce relațiile de cuplu nu mai funcționează

1.Îndrăgostiți-vă de voi înșivă și de viață voastră, apoi puteți iubi pe oricine doriți

Pentru a iubi cu adevărat și sănătos avem nevoie mai întâi de autocunoaștere și de auto valorificarea propriilor emoții. Pentru a putea spune cu adevărat Te iubesc, trebuie mai întâi să știi a îți spui Te iubesc. Iubirea de șine și auto-cunoașterea este cheia pentru stabilirea unor relații sănătoase. Pentru a găsi persoană potrivită, trebuie să fim pregătiți să avem o relație. Acest lucru necesită lucrarea interioară și stabilirea, cunoașterea propriilor limite și exigențe.

2.Să iubești cu adevărat înseamnă să iubești necondiționat, fără reguli și excepții

Este normal să nu ne placă chiar totul la partenerul nostru, cu toate acestea diferențele fac iubirea mai frumoasă și o completează.

3.Să iubești nu înseamnă să ai nevoie, dar să dorești doar să iubești

Dependența și dragostea sunt două sentimente atât de opuse, că dacă le forțați să trăiască împreună vor ajunge prin a se distruge reciproc. Nimeni din lume nu are obligația sau responsabilitatea să ne ofere ceea ce ne lipsește, de aceea iubește pentru că dorești să iubești, nu pentru că ai nevoie să fii iubită sau altceva. Da valoare persoanei iubite pentru cea ce este, nu pentru ceea ce îți oferă.

4.Să fii cuplul perfect nu înseamnă să nu ai probleme, dar să știți cum să le rezolvați

Uneori se greșește când se consideră că în dragoste nu trebuie să existe probleme, ci doar înțelegere 100% și să fii întotdeauna la dispoziția celuilalt. Dragoste înseamnă să faci față și binelui dar și răului. Problemele trebuie rezolvate prin respect, compromis și stabilitate.

5. Iubirea nu crește din nimic, iubirea se construiește

Dragostea adevărată se construiește bazându-se pe susținerea reciprocă, recunoaștere și afecțiune adevărată. Cu aceste premise este posibil să se construiască ceva mai bun de dragoste: complicitatea. Pentru a construi iubirea, trebuie să formați o echipă în care sunt stabilite clar regulile de joc. Pentru a fi capabil să se joace împreună este nevoie de multă comunicare, să va ascultați cu sinceritate și empatie.

6.Pentru a iubi complet, trebuie mai întâi să îți stabilești propriile limite emoționale

O relație sănătoasă nu este bazată pe jocurile de putere sau de condiții, ci rezultă din scopuri comune, echilibrate și sănătoase. De aceea, trebuie să scapi de ideea de sacrificiu pentru dragoste. Abuzul, înșelăciune, manipulare emoțională sau încălcarea valorilor noastre sunt lucruri care nu trebuie tolerate.

În spatele unei femei puternice este umbra trecutului ei

7. Iubirea adevărată nu este ceea ce îți cere, dar ceea ce îți oferă

Dragostea adevărată nu sunt controlul sau exigențele, dragostea adevărată înseamnă libertate și încredere. Dacă pentru a rămâne alături de cineva suntem constrânși să sacrificăm o parte din noi sau din viață noastră, atunci iubirea nu este reală. Iubirea adevărată se bazează pe respect și pe creșterea individuală a fiecărui din cei doi membri ce formează un cuplu.

8.Dacă iubirea are limite, atunci nu e pe măsură dimensiunilor tale…

Dacă te face mai mult să suferi și îți provoacă mai mult rău decât bine, atunci nu mai poate fi vorba de iubire și ar fi cazul să o luați pe drumuri diferite. Nu trebuie să te schimbi niciodată pentru ai face pe plac, trebuie să înțelegi că pur și simplu nu ai întâlnit persoană potrivită care să te accepte așa cum ești.

Urmareste-ma pe Instagram si Facebook

Total
1
Shares