Calendarul Pirelli 2017: Vedete celebre și frumusețea naturală de Lindbergh

La sfârșitul lunii noiembrie, la Paris a fost lansat Calendarul Pirelli 2017. În acest an protagonistele calendarului sunt multe actrițe celebre de la Hollywood, cu vârste între 27 și 71 de ani, iar tema din acest an este frumusețea naturală.

Nicole Kidman, Penelope Cruz, Léa Seydoux, Charlotte Rampling şi Kate Winslet,  sunt doar câteva dintre numele actrițelor de renume mondial ce au acceptat să își arate frumusețea naturală fără retuș în fața aparatului de fotografiat al marelui artist Peter Linbergh pentru editia 2017 a Calendarului Pirelli.Uma Thurman, Kate Winslet, Jullianne Moore şi actriţa din „House of Cards” Robin Wright completează lista selectă a celor 14 vedete de faima internațională care  apar în calendar.

În total sunt patruzeci de fotografii alb-negru, nici un nud, dar mai ales nici o urma de Photoshop sau retush.

“Am vrut să eliberez femeile de ideea de tinerețe veșnică și de perfecțiune. Idealul de frumusețe perfectă promovat de societate este ceva ce pur și simplu nu poate fi atins” explica Peter Lindbergh scopul si tema fotografiilor sale din noua ediție a Calendarului Pirelli 2017.

Lindbergh a mai  declarat că fotografiile sale din 2017 surprind sensibilitatea şi emoţia. Astfel, sufletul feminin este dezvăluit în imagini. Ședintele foto au avut loc pe parcursul a patru săptămâni și s-au desfășurat în cinci orase, printre care menționăm:  New York, Londra, Paris.

Peter Lindbergh a mai fost fotograful Calendarului Pirelli în 1996 și în 2002. De origine germana, Peter Lindbergh este considerat  unul dintre cei mai influenți fotografi contemporani, care prin abordarea lui umanistă și idealizarea femeilor a reușit să se diferențieze de ceilalți fotografi, el acordând prioritate sufletului și personalității.

Primul Calendar Pirelli a fost publicat în 1963, iar de atunci acesta s-a pastrat tradiția, iar an la rând a reunit nume celebre  ale cinematografiei.

Urmareste-ma pe Instagram si Facebook

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*