logo
Millavintage apare din dorința de a împărtăși cu voi gândurile și pasiunile legate de fotografie, călătorie, modă, trenduri, mâncare, sănatate și copii. Ca să ma cunoșteți mai bine vă invit să mă urmăriți aici. Bine ați venit în lumea mea!
Liudmila Carta
Portofoliu    Despre mine

Fashion, Lifestyle & Travel Milan – Italy

Culorile Crăciunului

Millavintage  Lifestyle   Culorile Crăciunului

Culorile Crăciunului

Culorile Craciunului

De ce Crăciunul este văzut în culori precum roșu, verde sau auriu?

Sunt lucruri ce vin de la sine, fără să ne gândim prea mult, în ajunul acestei sărbători avem tendința să ne îmbrăcăm sau să ornamentam totul din jurul nostru în nuanțele menționate mai sus. Dar v-ați întrebat vreodată de ce când ne gândim  la Crăciun mintea noastră îl asociază cu roșu, verde sau auriu?

 În primul rând, este important să subliniem faptul că culorile sunt o parte importantă a culturii tradiționale, în special culturii religioase. În antichitate felul de a se îmbrăca reprezenta statutul social al fiecărei persoane, iar cei care nu respectau aceste criterii erau pedepsiți prin lege. În această ordine de idei,culorile au avut un rol esențial în a clasifica și evidenția statutul fiecărei persoane.

Culori precum roșu sau auriul erau culori regale și nici un alt cetățean ce nu avea statut regal nu avea voie să poate aceste culori. Amintim de Sfântul Nicolae, sărbătorit în fiecare an pe 6 decembrie, el avea veșmintele de culoare roșie, iar toate binefacerile lui s-au răspândit în lumea întreagă, de la el a pornit legenda lui Moș Crăciun, care la rândul lui  purtă veșminte de culoare roșii. Roșu, culoarea sângelui, culoarea sacrificiului, era culoarea preoților, care slujeau la curtea regală.

Auriul este o culoare regală, legată de nașterea lui Iisus Hristos, dar și de legenda sfântului Nicolae, care spune că Sfântului Nicolae a lăsat cadou în aur unor fete sărace. De fiecare dată când uneia îi veni rândul să se mărite, Sf. Nicolae noaptea le lasă la ușă câte un săculeț cu aur.

Verde. Despre verde nu se știu prea multe. Se pare că această culoare a apărut ceva mai târziu, verdele este culoarea bradului, simbol al Crăciunului, care derivă dintr-o operă scriitorului englez Charles Dickens- Poveste de Crăciun, #Christmas Carol a lui Dickens. În această cărțulie pentru copii este descris spiritul Crăciunului, ce a inspirat o lume întreagă, se spune că de aici a luat naștere sărbătoarea Crăciunul din zilele noastre.

 O altă culoare des întâlnită la Crăciun este Albul, simbol al purității. Culoare simbolică a Crăciunului, pentru că ne duce cu gândul la zăpadă specifică anotimpului invernal.

Comments

comments

No Comments
Leave a Comment: