CARLOS GIL- MFW, colecție toamnă-iarnă 2017/18

A sosit primăvara la Milano odată cu saptămâna modei, dar timpul s-a scurs repede și s-au terminat cele 7 zile de modă și artă, a rămas doar vremea bună și starea de spirit excelentă.  A fost o săptămână intensă în care italienii au demonstrat cât de pricepuți și creativi sunt în domeniul spectacolelor din lumea modei. Potrivit specialiștilor rezultatele acestei săpatămâni au fost extrem de bune. Aproximativ 70 de spectacole și peste 90 de prezentări de modă, semnate branduri mari, din care menționez doar: Gucci, D & G, Dsquared2, Chiara Ferragni-The blonde Salade, Valentino și Blumarine- au făcut show-uri cum nu s-au mai văzut până acum. Cu această ocazie, Milano a fost invadat de turiștii străini, care au profitat și de perioadă reducerilor din magazine. Chinezii, japonezii, coerenii si ruși au fost în numer cel mai mare din turiștii care au ales să vină în Capitala Modei Europene în ultima săptămâna din februarie, fie pentru a face shooping sau fie doar pentru a se distra.

Și subsemnată a profitat de câteva zile frumoase și însorite pentru a călca pe urmele evenimentelor din Milano. Astfel, am fost la câteva prezentări de modă,  câteva expoziții și pentru prima data, în exclusivitate, am participat la Fashion Art and More, un eveniment aflat deja la a 5 ediție și care este foarte apreciat în lumea modei din Milano, despre care am scris un articol acum ceva timp. Acum aș avea atât de multe de spus, despre outfit, evenimente, și locuri văzute, însă voi începe prin a va prezența Colecția toamană/iarnă 2017-18 a lui Carlos Gil.

Carlos Gil este un tânăr stilist, originar din Mozambic, laureat în Designurul Modei în Portugalia, unde și-a continuat carieră ca disigner primind numeroase premii naționale, dar și internaționale. Carlos Gil a descoperit frumusețea în toate formele sale. Colecția de față a lui CARLOS GIL, toamnă/iarnă 2017-18, prezintă o atitudine puternică, o imagină proaspătă și contemporană unde sunt artistul amestecă, colectează și combină modele, culori, texturi și stiluri, creând un aspect nou și elegant. Hainele de față sunt inspirate din stilul retro cu naif, folosind detalii unice și distincte. Carlos Gil reproduce printuri curate cu motive pentru copii și aplicații acrilice care se amestecă cu modele geometrice.

Jachete, paltoane, bluze, pulovere și fuste casual, dar pline de eleganță. Artistul se joacă foarte frumos cu nuanțele. Culorile alese transmit inocență și seducție, austeritate și eleganță. Misterul este cheia lui Carlos Gil. Mi-au plăcut foarte mult predominanța de galben și orange.

Prin urmare, ne așteptăm la o toamnă în culori aprinse cum nu am mai întâlnit până acum.

Urmareste-ma pe Instagram si Facebook

                                                                                 FOTO:fashionnetwork.com