My street look #MFW2017. Ce trebuie să știi despre săptămâna modei

Tocmai s-a încheiat săptămâna modei de la Milano. Este a două ediție de fashion week pentru mine și a început să îmi placă, chiar dacă nu este foarte ușor. Până să mă implic în acest domeniu, mi se părea o lume foarte fascinată, în care viață e super roz pe tocuri de 12 cm ca ale vedetelor văzute la televizor.

Abia când  începi să lucrezi în acest domeniu, începi să simți și să înțelegi ceea ce nu se vede la televizor. Mai ales începi să simți, să simți stresul și durerea din picioare, după o zi-două de alergat de la o prezentare de modă la altra, iar seara să fii fresh pentru un alt eveniment ce se va termina mult peste mezul nopții.

Cu toate acestea, eu ador la nebunie lumea aceasta, îmi dă o satisfație enormă. Cu alergatul pe drumuri m-am obișnuit încă din primul an de facultate la jurnalism, când am înțeles că profesia aceasta se face cu capul, dar și cu picioarele.

MILANO FASHION WEEK: Noua colecție de încălțăminte JFLondon

Munca de teren, în căutare de subiecte noi, la început mi s-a părut teribil de grea, apoi am început să văd partea plină a paharului și să descopăr că, de fapt, e ceea ce vreau să fac mereu pentru a-mi  ține trează adrenalina în vene.

Uneori îmi este dor de primii doi anii de facultate. Îi consider cei mai frumoși, chiar daca au fost cei mai grei. Acum îmi amintesc de ei, alergând pe străzile din Milano pe la evenimente, shootinguri și prezentări de modă.

În săptămâna modei la Milano sunt organizate peste 100 de evenimente, toate în diferite colțuri ale orașului. Este imposibil să le reușești pe toate. Multe prezentări de modă sunt programate la aceeași oră, în acest caz trebuie să alegi unde să mergi și ce ai vrea să vezi, altele prezentări de modă sunt cu interval de 10-20 minute de la sfâritul unei și începutul alteia, iar locațiile sunt în colțuri diferite ale orașului. Așa că încearcă să reușești să ajungi de la prima, la următoarea doar în 10-20 minute. Pentru a rezista acestei perioade ai nevoie de trucuri bine puse la punct și scheme foarte precise.

În acesta postare o să vă dezvălui ce am înțeles eu despre săptămâna modei și care sunt trucurile, regulile cu care să îi faci față.

  1. Consultă datele meteo, doar în funcție de acestea îți poți alege outfiturile și să te pregătești pentru a face față provocărilor.
  2. Consultă bine agenda evenimentelor, vezi orele, stabilește pe o hartă toate locațiile și distanțele între ele. Plus, vezi cu ce mijloace de transport poți să ajungi și cât timp îți ia până acolo. Alege variata cea mai simplă și rapidă.
  3. Asigură-te că ai încălțămintea potrivită. Balerini sau adiddsi în picioare și tocurie în geantă. Odată ajunși la destinație, găsești la un colț de stradă unde să îți schimbi încălțămintea. În toamnă anului trecut eram la prima ediție, ca prima dată mi se păruse totul wow. Ajung la Fashion week, trebuie să arăt impecabil pe tocuri de 12 cm. După câteva ore și după cațiva km merși pe jos de la o locație la alta, mi-a pierit cheful de tocuri și de fashion week. Deci, mi-am zis că nu mai fac nebunia asta niciodată. Pur și simplu, îți distrugi picioarele. Întrebarea mea era: și altele cum fac? Sincer am văzut multe fashion blogger sau VIP-uri care veneau direct cu încălțămintea comodă, iar cele care preferă să se urce pe tocuri pentru apariție și poze în față aparatelor de fotografiat, au încălțăminte de schimb mereu în geantă.
  4. Asigură-te că ai genta potrivită. Alege o poșeta în care să îți încăpă strictul necesar, dar și acea pereche de încălțăminte de schimb. Asta în cazul în care nu vrei să ai și alt bagaj de mână după tine.
  5. Încearcă să te îmbraci cât mai original. Evită hainele din magazinele cu grămada. Caută magazine unde să gaseti piese vestimentare cât mai unicate, asta dacă vrei  să te deosebești de alții, altfel riști să dai peste o altă persoană ce poartă aceeși ținută că tine.
  6. Nu merge la nici un eveniment, dacă nu ești invitată. Pentru a ajunge la fashion week ai nevoie de invitații sau de accreditare de jurnalist, fotograf, altfel riști să rămâi pe afară.
  7. Odată intrată la eveniment sau la prezentarea de modă fiecare loc e rezervat pe zone: zona bloggerilor și jurnaliștilor, zona fotografilor și cameramanilor, zona invitaților de onoare, etc. Unde ești condusă de către personalul de la intrare, acolo trebuie să stai.
  8. Nu îndrăzni să pui piciorul peste picior.
  9. Nu vorbi cu glas tare sau nu vorbi in timpul prezentarii de modă.
  10. Nu critica negativ nici o prezentare de modă, chiar dacă nu ți-a plăcut. Riști să nu mai fii invitată niciodată.

 O zi de Milano Fashion Week. Iată #look-ul meu #MFW2017

Urmareste-ma pe Instagram si Facebook

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*