FOTO/Lacul Orta. Zile frumoase de vară sub “Acuarela lui Dumnezeu”

Într-un post anterior v-am vorbit despre frumusețile Lacului Maggiore, iar de această data vin cu un alt lac aflat la vest de Lacul Maggiore, și anume: Lacul Orta.

Lacul Orta este cosiderat un loc secret, despre care chiar și foarte mulți din italieni nu au auzit niciodată, încă cei care l-au descoperit și au ajuns pe acolo măcar o dată, cu siguranță vor dori să mai meargă și a două oară. Anterior, zona Lacului Orta a purtat numele Sfântului Giuliano, considerat protectorul întregii regiuni. Foarte mult timp această zonă a fost așezată în umbră, Lacul Orta fiind unul dintre cele mai mici și mai puțin cunoscute lacuri din nordul Italiei.

În prezent, Lacul Orta se bucură de un număr destul de mare de turiști care vin să descopere împrejurimile și să admire frumusețile lacului, mai ales în sezonul estiv. Adevărul este că locația pare desprinsă dintr-un basm fiind un mediu și foarte liniștit pe langă locurile pitorești.

Precum Lacul Maggiore și Lacul Orta este o sursă de inspirație pentru mulți artiști, printre care scriitorul italian Petro Chiari, care a fost inspirat în scriirile sale de Lacul Orta și împrejurimile sale, numind această zonă “Acuarela lui Dumnezeu.”, deoarece aici se pot observa o mare diversitate de colori, multe case au fațade multicolore și nu numai.

Lacul Orta a devenit și o sursă de inspirație pentru mulți fotografi, dar mai ales pentru tinerii îndrăgostiți sau căsătoriți care aleg să își realizeze ședințele foto pentru albumele foto în zona Lacului Orta. Culorile predominante albastru și verde îți acaparează spiritul și te încărcă cu energie pozitivă. Vara trecută am fost de mai ulte ori în ziele de weekend la Lacul Orta unde ne-am distrat minunat.  Într-o zi din alea am surprins  aceste câteva imagini.

Trips Uncategorized @ro  FOTO/Lacul Orta. Zile frumoase de vară sub "Acuarela lui Dumnezeu"Trips Uncategorized @ro  FOTO/Lacul Orta. Zile frumoase de vară sub "Acuarela lui Dumnezeu"Trips Uncategorized @ro  FOTO/Lacul Orta. Zile frumoase de vară sub "Acuarela lui Dumnezeu"Trips Uncategorized @ro  FOTO/Lacul Orta. Zile frumoase de vară sub "Acuarela lui Dumnezeu"Trips Uncategorized @ro  FOTO/Lacul Orta. Zile frumoase de vară sub "Acuarela lui Dumnezeu"Trips Uncategorized @ro  FOTO/Lacul Orta. Zile frumoase de vară sub "Acuarela lui Dumnezeu"Trips Uncategorized @ro  FOTO/Lacul Orta. Zile frumoase de vară sub "Acuarela lui Dumnezeu"Trips Uncategorized @ro  FOTO/Lacul Orta. Zile frumoase de vară sub "Acuarela lui Dumnezeu"Trips Uncategorized @ro  FOTO/Lacul Orta. Zile frumoase de vară sub "Acuarela lui Dumnezeu"

Hits: 0

Comments

comments

Total
4
Shares

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*