Lacul Orta, un loc pitoresc pentru relaxare

Italia este una dintre țările cele mai populare din lume atunci când vine vorba de turism. Cu o istorie bogată, o arhitectură impresionantă și o cultură de neuitat, această țară oferă o gamă largă de opțiuni turistice pentru toți călătorii. În nordul Italiei, turiștii pot descoperi frumusețea lacului Orta și a regiunii înconjurătoare.

Lacul Orta, situat în regiunea Piemonte din nordul Italiei, este un loc deosebit de frumos și liniștit, perfect pentru cei care caută să se relaxeze și să se bucure de natura și istoria acestui loc.

Orta este situat doar 2 ore de Milano. Este un orășel înconjurat de munți și are o populație de aproximativ 3.000 de oameni.

Orașele de pe malul lacului

Orașul Orta San Guiliano este cel mai cunoscut și oferă o priveliște superbă a lacului și a munților din jur. Alte orașe de pe malul lacului sunt Pettenasco și Omegna, care oferă o gamă largă de opțiuni pentru mese și cumpărături, precum și un spațiu verde generos pentru plimbări și relaxare.

Lacul Orta, un loc secret în nordul Italiei

Lacul Orta,Italia este considerat un loc secret, despre care chiar și foarte mulți din italieni nu au auzit niciodată, încă cei care l-au descoperit și au ajuns pe acolo măcar o dată, cu siguranță vor dori să mai meargă și a două oară. Anterior, zona Lacului Orta a purtat numele Sfântului Giuliano, considerat protectorul întregii regiuni. Foarte mult timp această zonă a fost așezată în umbră, acesta fiind unul dintre cele mai mici și mai puțin cunoscute lacuri din nordul Italiei.

Adevărul este că locația pare desprinsă dintr-un basm fiind un mediu și foarte liniștit pe lângă locurile pitorești.

Cu barca pe Lacul Maggiore

Turism in nordul Italiei: Activități în zona lacului

Ce poți face la lacul Orta?

Lacul Orta oferă o varietate de activități pentru toți cei care vizitează acest loc.

De la plimbări pe malul lacului, la închirierea unui bărcuț sau a unei barci pentru a explora lacul, la vizitarea bisericilor și a mănăstirilor, lacul Orta oferă oportunități nelimitate pentru a te bucura de frumusețea și istoria acestui loc.

Cele mai populare 5 activități pentru excursii de o zi la Lacul Orta

Lacul Orta este o destinație populară pentru excursii de o zi. Poate fi accesat cu mașina, trenul sau barca. Excursiile de o zi pot implica numeroase activități, inclusiv înot, ciclism, drumeții și vizitarea obiectivelor turistice.

  1. Înot:  Înotați pe una dintre plajele publice sau închiriați o barcă și ieșiți pe lac.

      2. Ciclism: mergeți pe una dintre pistele de biciclete asfaltate din jurul orașului sau închiriați o bicicletă și explorați traseele off-road.

      3. Drumeții: explorați peisajul rural din jur cu o mulțime de trasee pitorești din care să alegeți.

       4. Obiectivelor turistice: Vizitați unele dintre siturile istorice ale Lacului Orta, cum ar fi bisericile sau casele bogate în frumusețe arhitecturală.

         5. Pescuit 

Cum e să pescuiești pe lacul Orta?

Lacul Orta este singurul lac din Italia care nu are insule pe el. Lacul este renumit pentru pescuitul și gastronomia sa, cu multe restaurante care oferă pește proaspăt. Lacul Orta găzduiește, de asemenea, multe specii de păsări, inclusiv zmeul cu gât alb, zmeul negru și șoparul obișnuit.

Pe Lacul Orta puteți prinde unii dintre cei mai buni albi, păstrăvi și păstrăvi curcubeu din toată Europa. Pescuitul pe Lacul Orta este cu adevărat uimitor, cu priveliști uluitoare ale Alpilor

 De ce este un loc emblematic pentru turiștii din întreaga lume

Precum Lacul Maggiore și Lacul Orta este o sursă de inspirație pentru mulți artiști, printre care scriitorul italian Petro Chiari, care a fost inspirat în scrierile sale de Lacul Orta și împrejurimile sale, numind această zonă „Acuarela lui Dumnezeu.”, deoarece aici se pot observa o mare diversitate de colori, multe case au fațade multicolore și nu numai.

Zile frumoase de vară sub „Acuarela lui Dumnezeu”

Lacul Orta a devenit și o sursă de inspirație pentru mulți fotografi, dar mai ales pentru tinerii îndrăgostiți sau căsătoriți care aleg să își realizeze ședințele foto în regiunea lacului. Culorile predominante albastru și verde îți acaparează spiritul și te încărcă cu energie pozitivă.

Urmareste-ma pe Instagram si Facebook

Lacul Orta

Total
4
Shares