Lacul Orta, Italia: un loc emblematic pentru turiști / FOTO

Lacul Orta este o locație frumoasă în Italia, situat la aproximativ 2 ore de Milano. Este un orășel înconjurat de munți și are o populație de aproximativ 3.000 de oameni.

Într-un post anterior v-am vorbit despre frumusețile Lacului Maggiore, iar de această data vin cu un alt lac aflat la vest de Lacul Maggiore, și anume: Lacul Orta.

Lacul Orta, un loc secret în nordul Italiei

Lacul Orta este considerat un loc secret, despre care chiar și foarte mulți din italieni nu au auzit niciodată, încă cei care l-au descoperit și au ajuns pe acolo măcar o dată, cu siguranță vor dori să mai meargă și a două oară. Anterior, zona Lacului Orta a purtat numele Sfântului Giuliano, considerat protectorul întregii regiuni. Foarte mult timp această zonă a fost așezată în umbră, Lacul Orta fiind unul dintre cele mai mici și mai puțin cunoscute lacuri din nordul Italiei.

Adevărul este că locația pare desprinsă dintr-un basm fiind un mediu și foarte liniștit pe lângă locurile pitorești.

Cele mai populare 5 activități pentru excursii de o zi la Lacul Orta

Lacul Orta este o destinație populară pentru excursii de o zi. Poate fi accesat cu mașina, trenul sau barca. Excursiile de o zi la Lacul Orta pot implica numeroase activități, inclusiv înot, ciclism, drumeții și vizitarea obiectivelor turistice.

  1. Înot:  Înotați pe una dintre plajele publice sau închiriați o barcă și ieșiți pe lac.

      2. Ciclism: mergeți pe una dintre pistele de biciclete asfaltate din jurul orașului sau închiriați o bicicletă și explorați traseele off-road.

      3. Drumeții: explorați peisajul rural din jur cu o mulțime de trasee pitorești din care să alegeți.

       4. Obiectivelor turistice: Vizitați unele dintre siturile istorice ale Lacului Orta, cum ar fi bisericile sau casele bogate în frumusețe arhitecturală.

         5. Pescuit 

Cum e să pescuiești pe lacul Orta?

Lacul Orta este singurul lac din Italia care nu are insule pe el. Lacul este renumit pentru pescuitul și gastronomia sa, cu multe restaurante care oferă pește proaspăt. Lacul Orta găzduiește, de asemenea, multe specii de păsări, inclusiv zmeul cu gât alb, zmeul negru și șoparul obișnuit.

Pe Lacul Orta puteți prinde unii dintre cei mai buni albi, păstrăvi și păstrăvi curcubeu din toată Europa. Pescuitul pe Lacul Orta este cu adevărat uimitor, cu priveliști uluitoare ale Alpilor.

Lacul Orta: De ce este un loc emblematic pentru turiștii din întreaga lume

Precum Lacul Maggiore și Lacul Orta este o sursă de inspirație pentru mulți artiști, printre care scriitorul italian Petro Chiari, care a fost inspirat în scrierile sale de Lacul Orta și împrejurimile sale, numind această zonă “Acuarela lui Dumnezeu.”, deoarece aici se pot observa o mare diversitate de colori, multe case au fațade multicolore și nu numai.

Zile frumoase de vară sub “Acuarela lui Dumnezeu”

Lacul Orta a devenit și o sursă de inspirație pentru mulți fotografi, dar mai ales pentru tinerii îndrăgostiți sau căsătoriți care aleg să își realizeze ședințele foto pentru albumele foto în zona Lacului Orta. Culorile predominante albastru și verde îți acaparează spiritul și te încărcă cu energie pozitivă. Vara trecută am fost de mai ulte ori în ziele de weekend la Lacul Orta unde ne-am distrat minunat.  Într-o zi din alea am surprins  aceste câteva imagini.

 

Trips Uncategorized @ro  Lacul Orta, Italia: un loc emblematic pentru turiști / FOTOTrips Uncategorized @ro  Lacul Orta, Italia: un loc emblematic pentru turiști / FOTOTrips Uncategorized @ro  Lacul Orta, Italia: un loc emblematic pentru turiști / FOTOTrips Uncategorized @ro  Lacul Orta, Italia: un loc emblematic pentru turiști / FOTOTrips Uncategorized @ro  Lacul Orta, Italia: un loc emblematic pentru turiști / FOTOTrips Uncategorized @ro  Lacul Orta, Italia: un loc emblematic pentru turiști / FOTOTrips Uncategorized @ro  Lacul Orta, Italia: un loc emblematic pentru turiști / FOTO

Hits: 24

Comments

comments

Total
4
Shares

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*