Cinque Terre: Vernazza, locul în care admiri opere de artă

Aceasta e perioada în care gândul zboară la vacanță, la locurile frumoase pe care le-am văzut, la cele pe care am vrea să le vedem și toate se amestecă cu nerăbdarea de a merge în vacanță. Trebuie să recunosc că asta este și starea mea de acum, însă până ajung în vacanță și într-un alt loc magnific, mi-am amintit de vacanța de anul trecut: 5 Terre- Vernazza, o bijuterie. 

Răsfoind prin calculator am găsit fotografiile din vacanța de anul trecut. Unele au fost deja publicate, altele nu, dar asta nu are importanță, ce vreau să vă spun acum e că unele locuri sunt opere de artă în mod natural. Uitați-vă doar la aceste fotografii cu Vernazza– un mic sătuc de pe coasta de vest al Italiei, este unul dintre ele.  Urcând în turnul  Castelului A. Doria, Vernazza poate fi vazută în întregime, iar de aici fotografiile devin picturi.  Casele colorate, albastrul mării și orizontul, soarele luminos, dar și norii….toate te fac să visezi la o vacanță fascinantă. E,  și da, Vernazza are mult farmec, este foarte captivantă, cu străduțe înguste, cu peisaje de-ți taie respirația, cu terase superbe. Imaginează-ți că savurezi un pahar cu vin pe o terasă din Vernazza de unde poți admira cel mai frumos apus de soare.

Sunt fericită că am reușit să văd acel apus de soare. Deși unele locuri mă încântă foarte mult, mereu aleg  locurile noi. Îmi place să descopăr locuri necunoscute, să mă conving de autenticitatea lor.  În ce privește Vernazza nu mai există nici o îndoială, chiar aș ăutea spune că este și mai frumos decât se poate vedea în imagini. Pentru că asemenea locuri au gust și  mirosuri particulare care îți pătrund în suflet: mirosul și gustul peștelui proaspăt mâncat pe malul mării, aroma vinului savurat într-o atmosferă romantică sub lumina felinarilor din port și adrenalina lunei îmbătătoare ce te atrage la plimbare în fiecare seară.

Vezi  și articolul    Plimbări pe străzile din Vernazza