Cele mai frumoase străduțe din Milano neștiute de turiști

Capitala Modei Europene, dar și un custode în instituții de artă și cultură, Milano continuă să atragă milioane de vizitatori din întreaga lume, care vin să admire orașul sau  vin să expirimenteze  viața de noapte. Anual în Milano au loc evenimente internaționale care atrag  cu ele elita societății internaționale.  Milano impresionează vizitatorii cu o arhitectură urbană moderna și extravagantă, cu un aer vechi și nou, îmbinând perfect clasicismul și modernismul.

Într-un post anterior v-am promis că vă voi prezinta câteva străduțe din Milano, foarte frumoase, dar mai putin cunoscute turiștilor.  Așadar, încep prin a vă prezenta cinci străduțe din Milano considerate foarte frumoase și pe care merită să le vizitați.

VIA LINCOLN

Vreți să vedeți „curcubeul” când sunteți la Milano? Atunci ar trebui să știți că există o stradă supranumită „strada curcubeului”, în realitate vorbim de  Via Lincoln. Nu departe de cartierul Porta Nuova se afla via Lincoln, o stradă minunată, ce pare a fi desprinsă de tot ce înseamnă Milano, parcă te-ai trezi în alt oras, undeva la mare. În strada Lincoln se găsește un mic cartier de vile colorate, ce fac ca locul să pară magic, desprins dintr-o poveste. Imaginile o pot confirma, dar nu ratați să faceți o plimbare până acolo, să o vedeți pe viu.

VIA  CAVALIERI DEL SANTO SEPOLCRO

Strada Cavalieri del Santo Sepolcro începe din Piazza San Simpliciano, trecând pe alături de biserica omonimă. Se găsește în zona Brera, unul din cele mai frumoase cartiere din tot Milano. Această stradă conservă o atmosferă medievală, fiind terminată dupa cel de-al doilea război mondial.

VIA GIAMBOLOGNA

Această casă parcă desprinsă din povestea cu Hanesl și Gretel, este situată în Via Giambologna la colț cu via Castelabrco, în zona de sud a orașului Milano, în apropiere de la Universitatea Bocconi. În această zona se găsesc mai multe străduțe pitoresti: via Caimi, via Ottolini și via Paeselli.

VIA SANTA CROCE

Strada Santa Croce este extraordinar de frumoasă, am fost chiar de curând pe acolo. Santa Croce se gaseste chiar în apropiere de Columna lui San Lorenzo  (Colonne di San Lorenzo), care, iarăși, merită să le vedeți. Acest loc se află chiar în centru, faceti doar câteva opriri cu tramvaiul din Duomo sau cu metroul puteți  coborâ la Cadorna sau Porta Genova, de unde veți merge circa 15 minute pe jos.

 VIA CORNAGGIA

Aceasta stradă se află nu departe de Duomo, între Piazza Missori și Basilica di San Lorenzo. Este o stradă asfaltată cu pietre nietide adunate din râu.

                                                                                                                                                                                          sursa photo: google
Acestea sunt primele cinci străduțe prezentate azi, voi continua cu un alt articol, în care vă voi prezenta și alte străzi și locuri din Milano. În articolul următor din categoria Travel, vă voi vorbi despre străzile și cartierele de lux din Milano, unde puteți să vă întâlniți oricând cu câte un Vip de pe la televizor.
Până atunci, vă invit să mă urmâriți-mă pe Instagram sau pagina de Facebook.   Dacă va plăcut acest articol, DISTRIBUIE să-l vadă și prietenii tăi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Total
10
Shares