Din Milano merg la Monza. Iată ce locuri să vezi neapărat

Milano este cunoscut în întreaga lume ca orașul modei, fiind denumit și Capitala Modei Europene, un fel de paradis comercial, unde se poate găsi orice în materie de modă. Dar nu despre Milano vreau să vorbesc acum, ci despre un alt oraș din apropierea orașului Milano, care de foarte multe ori este umbrit reputația Capitalei Modei.

Cu toate acestea ați auzit probabil de orașul Monza? Mai ales datorită Grand Prixului italian- Formula 1, care are loc în primul weekend din septembrie, langă Parcul Vilei Regale. Da, orașul Monza deține cel mai mare autodrom din Italia, unde au loc anual îcursele de Formula 1.

Ce să vezi dacă ajungi la Monza?

Trips  Din Milano merg la Monza. Iată ce locuri să vezi neapăratPentru că tot menționat Vila Regală, de unde pornesc cursele F1, de ce să nu începem și noi turul orașului Monza tot de aici.

Această vilă a fost restructurată recent, dar este o bijuterie a orașului Monza- cu o istorie ce datează din 1777.

Vila Regală fost construită la cererea lui Maria Teresa din Austria, care a vrut ca fiul său să aibă o casă vacanță nu prea departe de Milano și pe vechea axă care leagă Milano- Viena. Familia regală își petrecea viața de zi cu zi în Vila din centrul orașului Milano, apoi s-au mutat spre nord când a început să devin prea cald în oraș. Dacă te uiți la ambele vile, vei găsi o mulțime de corespondențe în arhitecturi, avand semnatura lui  Giuseppe Piermarini.

Conacul Vila din Monza datează din secolul al XVIII-lea și se caracterizează printr-o structură în formă de U: veți fi introduși în apartamente diferite și veți descoperi istoria primilor regi ai Italiei. Ceva foarte interesant ce ar trebui sa știți este că aici veți găsi produse fabricate sută la sută în Italia, deoarece regina, dorea să furnizeze spații cu capodopere italienești: porțelan, dale, etc

Trips  Din Milano merg la Monza. Iată ce locuri să vezi neapăratTrips  Din Milano merg la Monza. Iată ce locuri să vezi neapăratTrips  Din Milano merg la Monza. Iată ce locuri să vezi neapăratTrips  Din Milano merg la Monza. Iată ce locuri să vezi neapărat

După vizitarea Villei, vă puteți bucura de o plimbare în parc, unul din cele mai mari parcuri din Europa- traversat  de râul Lambro și  multe benzi dotate cu grajduri, ferme, temple mici. Aici puteți merge pe cai sau puteți închiria o bicicletă pentru a ajunge în centrul orașului, dacă nu se poate de mers și e jos.

Trips  Din Milano merg la Monza. Iată ce locuri să vezi neapărat
PENTAX Image

Plimbare pe jos prin Monza.Ce să faci în orașul Monza?

Sunt foaste multe locuri de vizitat în orașul Monza, așa că vă recomand să mergeți pe jos și să explorați orașul. Vă plac cumpărăturile? Ar trebui să știți că în Monza se află o mulțime de magazine superbe unde ați putea face shopping. Cu siguranță veți fi încântate de toate magazinele de pe strada Italia și strada Vittorio Emanuele II.

Trips  Din Milano merg la Monza. Iată ce locuri să vezi neapăratVizitând strada Vittorio Emanuele, veți găsi curtea pe stânga o curte și veți merge pe podul Lions care traversează râul Lambro. Întorcându-vă de-a lungul râului, veti ajunge în piața gotică, unde veți putea admira stilul gotic și unde puteți vizita capela Teodolindei și Muzeul Serpero. Un loc unde se păstrează majoritatea comorilor lungobardice, de exemplu coroana de fier, care poartă pietre prețioase. Conform tradiției, a fost realizată cu un cui de la Crucea lui Jesu.

Monza a devenit una dintre provinciile din Lombardia, un bun punct de plecare pentru vizitarea zonei Brianza, o zonă caracterizată de muncitori și producători de mobilă. Lorzii au părăsit orașul și s-au restaurat aici în vacanță, este un loc plin de rezidențe nobile, sanctuare și multe locuri verzi, alte frumuseți ce sunt mai greu de găsit în centrul orașului Milano … dar nu atât de departe!

Ți-a placut articolul?  Citește și:

A WALK IN MONZA

 

 

Hits: 1

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*