Cum să ai mai multă încredere în tine

Cum să ai mai multă încredere în deciziile tale? Sau cum poți ști că iei cele mai bune decizii? Simplu!  Învață să te descoperi, învață să te respecți și învață să fii tu fară să mai asculți pe alții.

Ce ar trebui să știi ca să ai mai multă încredere în tine, fără să ceri mereu părerea altora? Cum poți să îți dobândești/redobândești încredere și stima de sine?

Fie că dintodeauna ai fost o fire îndoielnică, neîncrezătoare în propria persoană, fie că la un moment dat cineva sau diferite conjuncturi ți-au tăiat elanul și simți că nu mai ai încredere în tine, mereu simti nevoia să ceri și părerea altror persoane despre ceea ce faci.

Îndoială de sine este un sentiment ce odată instalat înăuntru nostru ne poate influența în mod negativ viață. De ce? Pentru că orice vis/plan/proiect din viață noastră va fi pus mereu la îndoială, iar acest fapt ne va tăia elanul și de cele mai multe ori nu vom reuși nimic din ceea ce ne dorim cu adevărat. Și nu mereu cei apropiați, familia sau prietenii, știu să dea răspunsurile corecte, încurajările de care ai nevoie pentru a-ți înfrânge frica. Deci, este momentul să faci singură o schimbare!

Sper că te iubește așa…

Ce să faci că să ai mai multă încredere în tine?

Pentru a avea mai multă încredere în tine însăți trebuie să știi să folosești cuvintele corecte și să excluzi din mintea ta frazele negative.

“Nu sunt în stare de nimic”, “Mă îndrăgostesc mereu de persoane nepotrivite” “Sunt urâtă”, sunt doar câteva exemple de frase negative. De câte ori nu ți s-a întâmplat să îți reproșezi lucrurile aceastea, sau altele de acest fel? În acest mod doar atragi negativismul și mai mult asupra ta, iar lucrurile vor continua să decurgă prost în viață ta. Așadar ar fi cazul să înveți să vorbești în mod corect despre tine însăți și să ai mai multă încredere în propriile forțe.

1. Pentru început, elimenă din vocabularul tău expresiile, verbele sau cuvintele, care îți încărcă negativ starea de spirit. Un exemplu ar fi: în loc de verbul “trebuie” folosește-l mai mult pe “vreau”. “Eu vreau să fac asta”…..este mai încurajator și stimulant  decât “eu trebuie să fac asta”.

2. Folosește timpul prezent în loc de viitor. Atunci când ai un plan și îți dorești să se realizeze, evită să amâni, dar acționează. Dacă orice plan sau idee de-a ta o vei muta în viitor, fără să faci nimic pentru asta în prezent, vei ajunge tot amâni până când idiele tale se vor pierde și nu vei mai face nimic în acest sens.

Singura soluție de a căpăta încrederea în sine este să găsești acel echilibru între ceea ce vorbești și ceea ce faci. Nu are nici o importanță dacă ceea ce faci azi nu este perfect, deorece nu perfecțiunea îți dă încredere în tine, ci faptul că știi că într-un fel sau altul ai reușit să faci ce ți-ai propus.

Încrederea de șine este atunci când știi că orice ți  s-ar întâmplă în viață, tu ești în stare să acționezi și să iei decizii. Ești stăpână pe tine însăți și știi că  Fericirea este în mânile tale!

Iată câteva frase pe care ar trebui să ți le spui atunci când simți că nu ai încredere în tine

Cum spuneam mai sus, pentru un impact pozitiv în a fi mai motivați și pentru a ne îmbunătăți autostima, depinde foarte mult cum știm să vorbim cu noi înșine. Iată câteva frase pe care le poți folosi atunci când simți că nu ai încredere în ține însăți.  

Nimeni nu este perfect și nu sunt nici eu, dar mă plac așa cum sunt! 

Greșește doar acel care nu face nimic, eu am măcar curajul să fac ceva. 

Sunt mai puternică decât cred. Și o demontrez în fiecare zi! 

Despre autostimă s-au scris foarte multe cărți,  dacă știi că ai această problemă nu ar fi deloc rău să citești câteva cărți pe acest subiect, să afli și poveștile altora care au trecut prin această problemă, însă o sursă simplă de ajutor pot fi și aforismele pe care le găsiți chiar pe internet. Fiecare din noi, uneori are nevoie de câte un impuls motivațional pentru a merge mai departe cu entuziasm și determinare.

Aforisme care pot schimba atitudinea ta față de ține însăți!

Cea mai mare glorie nu o dobândești atunci când nu ești doborât niciodată, ci atunci când te ridici după ce ai căzut. Confucius

Dă o șansă visurilor tale, nu ai să regreți. Nu zic că nu vei suferi. Nu zic că nu vei eșua. Spun doar că nu vei regreta!  Paulo Coelho 

Fii tu însăți. Toți ceilalți sunt luați! Oscar Wilde. Chiar și în momentele grele din viață, crede în tine și fii fidel persoanei care ești!

Niciodată nu este prea târziu să fii persoana care ți-ai dori să fii! George Eliot! Nu contează cât timp ai perdut sau cât timp ai așteptat, azi este momentul ca tu să realizezi schimbările pe care le vrei în viață ta!

Urmareste-ma pe Instagram si Facebook

Comments

comments

Total
3
Shares

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*