Weekend la mare! Descoperim locuri noi în Liguria…

Din seria #DescoperăItalia, vara aceasta descoperim destinații noi cu miros de mare. Am două zile de când m-am întors dintr-o mini-vacanță la mare.  Ah, și cât era așteptată și dorită această vacanță, că am trăit-o chiar din plin. În ultima vreme nu prea îmi mai fac planuri mari sau visuri: prefer doar să trăiesc. Așa că destinațiile de vacanță sunt decise pe ultima sută de metri, în care ne aventurăm sau exploatăm locuri noi și frumoase ale Italiei.

Pentru că a fost o vacanță scurtă, am ales să rămânem totuși aproape de casă: Liguria.

În Liguria de mai multe ori, am vorbi și în alte postări. Vernazza, Monterosso, Al Bisola, Varazze, Savona, Genova sau Loano sunt  alte destinații din Liguria pe care am reușit să le văd!

Anul acesta am ales să petrecem această vacanță la Cogoleto,  o comună din provincia Genova cu o populație de 9.137 de locuitori și o suprafață de 20,72 km². De fapt, mare și plajele erau în Cogoleto, iar noi am avut un apartament închiriat la 4 km de Cogoleto,  într-o localitate numită Sciarborasca, cca 200m altitudine deasupra mării.

Cinque Terre: Vernazza, locul în care admiri opere de artă

Astfel, am îmbinat aerul de munte cu aerul de mare și multe drumeții pe cărări abrupte, cu peisaje superbe. Dacă mă urmăriți, știți deja că îmi plac locurile la înălțime, sălbatice, pustii, de unde pot să admire lumea sau marea. Mereu caut să mă urc pe vreo stâncă, pe undeva, de unde se poate vedea priveliști ce îmi taie respirația. Sciarborasca m-a “scutit” de data aceasta de a mă cățăra pe stânci sau prin copaci, căci chiar din piața acestui sătuc se poate vedea întreaga împrejurime: munți, văi,  case și  în depărtare – marea.

Urmareste-ma pe Instagram si Facebook

Cogoleto – un  sat al lupilor de mare

La poalele munților este situat Cogoleto, un fost sătuc frecventat de marinari și cunoscut pentru pescuitul lupilor de mare (lupii de mare sunt pești asemănători cu somnul, dar cu un corp mai lung și ascuțit, de culoare argintie).

În prezent Cogoleto este un mic orășel primitor, în care mii de turiști anual vin să se relaxeze pe plajele spațioase ce se întind pe o suprafață de cca 30 km de la vest la estul orașului.

Clima este impresionantă în această regiune. Când ne-am pornit de acasă temperaturile arătau 32-33 de grade și era insuportabil de cald, ajunși la Cogoleto pe la orele 16.00, aceiași temperatură în termometru am simțit-o altfel…era cald, dar acceptabil, mai ales serile erau superb de răcoroase și plăcute.  (și fară țânțari!!!)

 

 

 

Ce poți să faci în trei zile în  Cogoleto?

Destinații turistice Italia: Ce am vizitat în 2017

Orașul este foarte bine organizat, cu străduțe mici, cu multe flori, palmieri,  faleza colorată de restaurante, baruri, plajele cu șezlonguri și umbreluțe,  Cogoleto este un orășel curat și primitor. Pe plaje se găsesc toate comoditățile, chiar și plaja liberă are WC și câteva dușuri unde să te clătești după baia în mare sau când vrei să pleci acasă. Dacă te-ai plictisit să stai pe plajă atunci o plimbare prin oraș cu siguranță te va înviora, străduțe mici, magazine colorate, care spre fericirea noastră, nu erau încă foarte aglomerate de turiști. Ne-am imaginat doar cum vor arăta în august.

Când ești în Liguria, mai ales doar pentru trei zile nu rata sa savurezi un aperitiv cu focaccia  specifică zonei, iar la cina nu pierde ocazia să savurezi specialitățile lor din peste.

La Cogoleto în fiecare seara vei găsi câte un eveniment, muzică life și concerte. Așa că nu ai cum să te plictisești. Deși, noi ne-am ferit de aglomerație și spectacole, pană la urma am ajuns la  un concert în Sciarborasca, care efectiv ne-a scos din casa la miezul nopții pentru că muzica răsuna prea tare. Imaginați-vă un concert într-un sătuc din munți… și  tu stai pe un deal. Cu bune-cu rele, vacanța aceasta a fost perfectă, cu luna plină, cu vreme bună, cu dispoziție și cu multă iubire.

Vacanță plăcută și vouă!

Voi unde mergeți în vacanță?

Liguria- COGOLETO- Sciarborasca. Aici aveți un scurt video din vacanța noastră!

 

Comments

comments

Total
2
Shares

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*